Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trijumf Sandre Perković

'Bacalište je bilo klizavo, mijenjala sam tenisice'

Sandra Perković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
18.07.2015.
u 12:45

Trebalo mi je duže da se saberem pa sam bila malo sporija, rekla je Sandra.

Sandra Perković brzo je zaboravila poraz u Lausanni pa se već sinoć u Monacu vratila na pobjedničke staze. Slavila je na mitingu Dijamantne lige sa hicem 66,80 metara. Sa nova četiri boda i teorijski je osigurala ukupnu pobjedu u disciplini diska. I to četvrtu godinu za redom. Takvim podvigom ne može se nitko pohvaliti. Problemi s prebrzim krugom, pojavili su se na početku natjecanja, pa je Sandra nakon četvrte serije bila tek na četvrtom mjestu od čega su bila i tri neispravna hica. No u petoj seriji riješila je sve eventualne dvojbe oko pobjednice u Monacu.

'Brza cesta...'

- Krug je bio dosta klizav i morala sam promijeniti tenisice koje mi nisu baš najbolje. Trebalo mi je malo duže da se saberem, jer kako se ono kaže ,,na brzoj cesti ne može se brzo i voziti,, pa sam tu bila malo sporija. No u petoj seriji sam rekla sad ili nikad, i bacila 66,80, no to je daleko ispod mojih mogućnosti - rekla je Sandra.

Druga je bila Australka Dani Samuels (65,21), a treće mjesto zauzela je Amerikanka Gia Lewis Smallwood (63,97).

Bacanje diska za atletičarke na rasporedu je još samo na završnom mitingu u Bruxellesu 11. rujna, kada bodovi vrijede dvostruko (pobjeda umjesto 4 donosi 8 bodova), a Sandrina 22 koliko ima zasad nitko ne može dostići. Kubanka Yaime Perez i Australka dani Samuels imaju po 7 bodova.

- Četvrtu godinu zaredom sam najbolja bacačica ženskog diska, nakon one pogreške u Lausannei gdje sam već prije tjedan dana mogla potvrditi svoj naslov, malo sam vas htjela preplašiti pa sam odugovlačila do Monaca. Evo tu sam upisala svoju petu pobjedu ove sezone i ukupnu pobjedu – istaknula je Sandra.

Treba mi odmor

Sada slijedi stanka od natjecanja, sve do svjetskog prvenstva u Pekingu koje počinje 22. kolovoza.

- Ovo je već moje osmo natjecanje, malo sam umorna i treba mi odmor da se što bolje pripremim za Svjetsko prvenstvo ukoliko želim tamo dobro bacati - rekla je Sandra nakon natjecanja.

U ženskom visu, bez naših Blanke Vlašić i Ane Šimić, pobijedila je Ruskinja Maria Kučina s preskočena dva metra.

>>Perković: Nakon poraza otišla sam 
na terapiju, sada 
ću baciti kako treba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije