Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJTEŽA BITKA Hrvatska stolnotenisačica neće morati na više operacija

Sandra Paović miče rukama, za deset dana povratak u Hrvatsku

03.02.2009.
u 18:24

Bolje vijesti stižu iz bolnice u Rouenu u Francuskoj gdje se hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović oporavlja od teške prometne nesreće u kojoj je zadobila frakturu i dislokaciju šestog i sedmog vratnog kralješka. Sandra je počela micati rukama. Izbornik hrvatskih stolnotenisačica Neven Cegnar, koji je 25-godišnjoj Vukovarki trener punih 11 godina, vratio se iz Rouena.

- Razgovarao sam 45 minuta s liječnicima koji su je operirali. Skeptični su hoće li Sandra ponovo stati na noge. No, ipak ima nade jer je riječ o mladom, istreniranom organizmu, a operacija je obavljena četiri sata nakon nesreće. Vratio joj se i osjećaj dodira u noge, što je također dobar znak. Glede gornjeg dijela tijela sve je otvoreno, no kad sam bio s njom uspjela je podignuti ruku - kaže Cegnar i dodaje da neće biti novih operacija.

- U sljedećih šest mjeseci znat će se njezino trajno stanje. Ne može govoriti jer ima respirator u ustima, ali kima glavom. U sljedećih 8 do 10 dana bit će pripravna za transport. No, konačnu odluku o tome donijet će uža obitelj. Još nije odlučeno gdje će se liječiti, moguće je i u istoj klinici gdje je operirana. Sandra je veliki borac i siguran sam da će pobijediti u tom životnom meču - kaže Cegnar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije