Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON MITINGA U RIMU

Sandra dokazala dominaciju, Blanka sve bliže skoku preko 2 m

'24.06.2011., Split - Balnka Vlasic prilikom skoka na tradicionalnom skakackom mitingu Slobodna Dalmacija koji se ove godine odrzava na rivi. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
07.06.2013.
u 23:35

– Zadovoljna sam s prva dva nastupa nakon 21-mjesečne stanke. Bolovi su sve manji i vjerujem da ću do Svjetskog prvenstva u Moskvi biti spremna za borbu za medalju – rekla je Blanka.

Bila je to atletska večer za pamćenje na olimpijskom stadionu u Rimu, na mitingu Dijamantne lige. Večer koju će dobro zapamtiti Usain Bolt koji je izgubio u utrci na 100 metara od Amerikanca Justina Gatlina. To mu je drugi poraz od američkih sprintera u seniorskoj karijeri. Prvi ga je put 2010. godine pobijedio Tyson Gay na mitingu u Stockholmu. Posljednje dvije godine gubio je samo od svog sunarodnjaka Yohana Blakea. U tri godine samo četiri poraza. Zato je ovaj rimski svakako iznenađenje.

Nestala torba za nastup

– Barem sam išao ispod deset sekundi – našalio se na svoj račun Bolt.

Do šale nije bilo našoj mladoj visašici Ani Šimić. Dobila je pozivnicu za Rim, došla je, ali nije skakala. Naime, na stadionu za zagrijavanje nestala joj je torba u kojoj su bile sprinterice za nastup. Rezervnih nije imala. Nije se ni snašla da ih posudi od nekoga. Blanka ima četiri broja veće pa ni tu nije bilo pomoći. A naša najbolja visašica ide korak po korak. U New Yorku pobjeda s preskočenih 1,94 metra, u Rimu treća s centimetar višim skokom.

– Zadovoljna sam s prva dva nastupa nakon 21-mjesečne stanke. Bolovi su sve manji i vjerujem da ću do Svjetskog prvenstva u Moskvi biti spremna za borbu za medalju – rekla je Blanka koja će već u četvrtak skakati na mitingu Dijamante lige u Oslu.

Sandra Perković još je jednom dokazala svoju dominaciju unatoč problemima s leđima (Doha), zglobom (New York) i prehladom (Rim). Tri nastupa, tri uvjerljive pobjede i svaki put s hicima preko 68 metara. Ove sezone nije nastupila još samo protiv Njemice Nadine Müller. Ali i ona će doći na red. Za poraz, naravno. Trostruku pobjednicu Dijamantne lige moći će danas vidjeti Zagrepčani.

Hrvatske zvijezde na Savi

Naime, ovog se vikenda na stadionu Mladost održava Prvenstvo Hrvatske. Uz Sandru nastupit će Ivan Horvat, svjetski juniorski doprvak u skoku s motkom, Lisa Stublić, najbolja hrvatska maratonka, nedavna pobjednica Züricha, Maja Golub Fijačko, hrvatska rekorderka na 100 metara i mnogi drugi. Oba dana natjecanje počinje u 16 sati.

>> Sandra slavila u Rimu i posramila konkurentice! Blanka treća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije