Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

San Antonio osvojio peti naslov, Leonard MVP finala

San Antonio - Miami
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
16.06.2014.
u 10:48

LeBron James postigao je 31 koš, ali to nije bilo dovoljno da Miami pobijedi i produlji nadu u obranu naslova

Teško mi je opisati kako se osjećamo. Ne samo ja, već i Duncan, Parker i trener Popovich. Prošle godine bili smo jako blizu, ali smo doživjeli težak udarac jer pehar je bio nadomak ruke. No, pobjegao nam je i to ove godine nismo željeli ponoviti – rekao je Manu Ginobili nakon što je njegov San Antonio uvjerljivo pobijedio Miami (104:87) u petoj utakmici finala NBA lige i tako osvojio naslov (4:1).

Peti je to naslov Teksašana i četvrti u posljednjih devet godina.

I u posljednjoj utakmici predvodio ih je 22-godišnji Kawhi Leonard (22 koševa i 10 skokova) koji je proglašen najkorisnijim igračem finalne serije. Postao je najmlađim osvajačem te nagrade otkad ju je osvojio njegov suigrač Duncan (1999. godine) te ukupno četvrti najmlađi u povijesti.

Miami je po običaju predvodio LeBron James, no njegov 31 koš uz 10 skokova i pet dodavanja nisu bili dovoljni za pobjedu. James neće po dobrom pamtiti oglede sa Spursima, izuzev prošle godine, jer s njima u finalima ima omjer 5:11.

Finale NBA lige, 5. utakmica:

San Antonio – Miami 104:87 (Leonard 22k, 10s, Ginobili 19k, 4s, 4a, Mills 17k / James 31k, 10s, 5a)

San Antonio je slavio sa 4:1. 

>>San Antonio pred petim naslovom, Miami izgorio na svom parketu

Komentara 1

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:30 16.06.2014.

Bravo Spursi. Popovich i Duncan imaju pet prstena ('99, '03, '05, '07, '14), Ginobili i Parker po jedan manje. Tko bi rekao nakon onoga lani da će smoći snage za novi juriš na titulu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije