Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA - BENFICA 2:0 Katalonci na rasprodanom Nou Campu nadjačali Benficu i izborili polufinale

Samuel Eto'o režirao pobjedu

nog-etoo-txt.jpg
import
06.04.2006.
u 01:33

Simao je čupao kosu, Karagounis se uhvatio za glavu, a sto tisuća ljudi se ustalo i pjevalo slaveći krajnjih Barcelona - Benfica 2:0.

Nakon tri remija, nakon nervoze koja se spustila nad Nou Camp, nogometaši Franka Rijkaarda su ipak uspjeli. Korporacija Eto’o (asistencija i pogodak) - Ronaldinho donijela je taj tako željeni polufinale Lige prvaka, donijela ponovno mir i veliku bitku protiv Milana za završni čin, za put u Pariz 15. svibnja kada će se kruniti novi europski kralj.

Ronaldinho promašio s 11m
Posljednjih dana među “crveno-plave” se uvukla panika, alarm na Nou Campu se nije gasio. Brojni promašaji u posljednjim utakmicama, učestale ozljede poljuljale su trenutno najmoćniju svjetsku nogometnu družinu.

Trener Rijkaard bdio je od subote nad svojim igračima, nije im dao niti jedan slobodan dan, sve je usmjerio prema utakmici koja određuje sezonu. Ronaldinho se uoči početka dvoboja dugo molio gledajući u nebo, no to mu nije pomoglo u 5. minuti. Dugo se namještao, dugo gledao prema portugalskim vratima, no njegov udarac s bijele točke nije donio oduševljenje, prednost, varata Benfice Moretto nadmudio je najvećeg od najvećih.

Brzilac je jauknuo, zgrčio lice, no vrlo brzo se ponovno dječački smješkao. Puno posla napravio je Samuel Eto’o, Ronaldinho je samo gurnuo loptu u mrežu za 1:0, za prvi, veliki korak.

I nakon toga većina radnje ove četvrtfinalne priče odvijala se oko portugalskog šesnaesterca, no ponovno su Katalonci pucali “drvenim mecima”. Sve do 89. minute, kada je mister ove večeri Eto’o izbio sam pred Moretta i loptu zakucao na pravo mjesto. Svi su u tom trenutku zaboravili nekoliko opasnih Benficinih prijetnji, pogled u polufinale je bio tako lijep.

Rijkaard nezadovoljan
- Bila je to jedna od psihološki težih utakmica koje sam vodio. Iako do kraja nisam potpuno zadovoljan, moramo biti ponosni jer Barcelonin navijač gledat će polufinale.

A, to je još jedna stanica prema našem cilju - ispalio je sinoć trener Barcelone Frank Rijkaard.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije