Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konjički sport

Samo Jurak u finalu, lani zlatna Ljolje ostala bez konja

Iva Jurak
Daniel Kasap/Pixsell
01.07.2017.
u 16:35

Prvi smo put na Balkanskom prvenstvu imali seniorsku ekipu, i to u sastavu Iva Jurak, Gordana Pavić, Mia Brnić i Barbara Ožeg Prah

Iva Jurak jedina je hrvatska jahačica koju ćemo u nedjelju gledati u finalu seniorske utakmice na Balkanskom prvenstvu u dresuri.

– Ovo je drugi put da ću nastupiti u finalu. Prije dvije godine bila sam peta. Hoću li ponoviti taj uspjeh? Uh, bit će teško. Jer, za razliku od 2014., u Zagrebu je dvostruko više jahača. Nas je prije dvije godine bilo tridesetak, a sada nastupaju 62 jahača – kaže Iva.

Prvi smo put na Balkanskom prvenstvu imali seniorsku ekipu, i to u sastavu Iva Jurak, Gordana Pavić, Mia Brnić i Barbara Ožeg Prah .

– Osvojili smo peto mjesto, što je iznad mojih očekivanja. Mislila sam da ćemo biti puno lošije plasirani – istaknula je Iva koja je u ekipnoj utakmici bila najbolje plasirana od naših jahača – bila je deveta.

U ostalim kategorijama imamo samo dvije predstavnice kod juniora. No Sara Ćosić i Mirjam Bilić nisu se uspjele kvalificirati u današnji finale.

– Šteta što nije mogla nastupiti Vanda Ljolje, prvakinja Balkana lani u kategoriji kadeta. Ona nažalost nije uspjela nabaviti velikog konja za ovo natjecanje, a sa svojim ponijem ne može se natjecati među juniorima – istaknula je Jurak.

Na Balkanskim prvenstvima u dresuri uvijek su po broju medalja prednjačili Grci, no u Zagrebu su se prvi put pojavili Slovenci. I odmah su osvojili nekoliko medalja. Posebice su dobri u seniorskoj konkurenciji. Tako je, primjerice, Brigit Fabris Sauer bila u ekipnoj utakmici prva, a Neža Šarc treća.

– Moram pohvaliti kako je sve sjajno organizirano. Pješčani parkur na zagrebačkom Hipodromu izgleda baš svjetski. Malo sam se zabrinula da će kiša sve pokvariti, ali je pijesak toliko kvalitetan da je izdržao sve nastupe – istaknula je Iva Jurak.

Balkansko prvenstvo završava danas kada je na rasporedu obiteljsko druženje s konjima – Škola jahanja i brige o konjima.     

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
00:51 02.07.2017.

Ljolje je trebala uzjahati Bandića,on je velik konj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije