Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ODLUKA FIBE

Samo finalisti Eurobasketa izravno na OI u Londonu

\'Players try to score during the World Championship eighth of finals basketball match Serbia vs. Croatia, on September 4, 2010 in Istanbul.      AFP PHOTO / MUSTAFA OZER\'
AFP/Pixsell
08.09.2010.
u 10:57

Košarkaška kvalifikacijska formula za odlazak na Olimpijske igre nije se mijenjala.

Po odluci Izvršnog odbora Fibe, u London će izravno samo finalisti Eurobasketa 2011., a možda i treći ako među finalistima bude svjetski prvak iz Europe.

Nacionalne vrste plasirane između 3. i 6. ili možda između 4. i 7. mjesta igrat će olimpijski kvalifikacijski turnir s kojeg će u London moći samo četiri reprezentacije, odnosno tri ako Britanci kao domaćini Igara dobiju pravo izravnog sudjelovanja. Fiba ima diskretno pravo odlučiti na osnovu stručne procjene da li su Britanci dovoljno kvalitetni da zasluže izravan nastup u Londonu.

Na adresu Izvršnog odbora Europske Fibe stigle su dvije kandidature za domaćina Eurobasketa 2013. godine. Učinile su to Italija te Slovenija, i to samostalno, ne u kombinaciji s Hrvatskom kako su čelnici hrvatske košarke priželjkivali. Slovenci to žele organizirati sami, a HKS se, premda je bilo puno priče o tome, nije usudio ući u samostalnu kandidaturu u kojoj su Talijani favoriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije