Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI POVRATAK

Samo četiri tjedna nakon operacije Ivica opet na postolju!

Ivica Kostelić
Reuters
10.01.2010.
u 11:34

- U cilju još smrde bremze od tvog kočenja - našalila se Janica na račun Ivičina oprezne vožnje koja mu je donijela treće mjesto u Adelbodenu.

Jubilarni, 30. put u karijeri, Ivica Kostelić našao se na pobjedničkom postolju. U četvrtoj slalomskoj utrci sezone u Svjetskom kupu naš najbolji skijaš bio je treći. U švicarskom Adelbodenu brži od njega bili su samo Francuz Julien Lizeroux i Austrijanac Marcel Hirscher. Od Benjamina Raicha, vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Ivica je bio brži samo dvije stotinke, a prvoplasirani iz prve vožnje Šveđanin Hargin nije iskoristio najbolju priliku da se konačno jednom uspne na podij.

Oprezne i precizne vožnje

Ivici je išlo u prilog i to što je u drugoj vožnji pogriješio, i izletio, prvoplasirani slalomaš sezone Herbst.

- Danas sam imao toliko sreće koliko jučer nisam kada je poništena veleslalomska utrka u kojoj sam u prvoj vožnji bio treći. Upravo ta vožnja dala mi je samopouzdanja za dobar nastup u slalomu. Prvi lauf sam vozio dobro, a drugi sam ipak vozio malo rezervirano, pogotovo na strmini, jer nisam htio ponoviti pogrešku od lani - priznao je Ivica.

Upravo na račun tog naglašenog opreza Janica je zezala brata.

- Janica je kazala da u cilju još smrde bremze od Ivičina kočenja - prenio nam je Vedran Pavlek.

Ivica je vozio oprezno jer mu je, zbog povratka u formu, važnije završiti utrku, nego izletjeti kao na Sljemenu.

Nakon utrke Ivičin otac i trener Ante Kostelić zahvaljivao se kirurzima iz švicarske klinike Bruderholz, ali i osoblju Daruvarskih toplica gdje se Ivica tako brzo oporavio od operacije od koje je proteklo četiri tjedna.

- Najvažnije je da me koljeno ne boli. Sada ćemo u Wengenu vidjeti kako će reagirati na spustaške skokove - dodao je Ivica.

Već danas u Wengen

Likovao je i direktor reprezentacije Vedran Pavlek:

- Sjajan je to plasman ako se zna da je Ivica obje vožnje vozio rezervirano.

Već danas Ivica seli u obližnji Wengen gdje se već u utorak vozi prvi službeni trening spusta. U petak je na rasporedu superkombinacija, u subotu spust, a u nedjelju slalom. Ivičina namjera je voziti sve tri utrke, pri čemu će pozorno osluškivati eventualne signale iz leđa i koljena.

Svjetski kup, skijaši, slalom u Adelbodenu, rezultati:

1. Julien Lizeroux (Fra) 1:51.88

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.34

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.80

4. Benjamin Raich (Aut) +0.82

5. Mattias Hargin (Šve) +1.11

...

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:

1. Benjamin Raich (Aut) 639

2. Carlo Janka (Švi) 577

3. Didier Cuche (Švi) 481

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 454

5. Michael Walchhofer (Aut) 393

...

16. Ivica Kostelić (Hrv)227

...

38. Natko Zrnčić-Dim 105

...

Redoslijed u slalomu:

1. Reinfried Herbst (Aut) 245

2. Julien Lizeroux (Fra) 241

3. Silvann Zurbriggen (Švi) 150

4. Ivica Kostelić (Hrv) 140

5. Giuliano Razzoli (Ita) 140

...

Komentara 7

DH
dalibor.hren
11:45 10.01.2010.

Bravo Ivek. Jedino nemrem prožvakati komentatora B. Kovačevića. Melje i valja gluposti, kao da je na normu.......

OB
-obrisani-
15:38 10.01.2010.

Bruno zna dosta, ali žvače dok govori! Bravo Dag Modrić da je rekao što je meni GIPS rekao \'\' da u Adelbodenu daju u pauzi, skijašim snedivče, u garaži ratraka, na bačvama ulja!!\'\' Kako sam taj intervju poslao FIS, ne zanjući d aje glavna Finkijnj Rakki, koju praši Srbin Rakićć. Dakle, Rikka Rakić razumel moj tekst, i kako se Gips ruga FIS-u, te meni oduzel FIS akreditaciju za celu ove sezonu!! Jeste! Kad Finkinje postaju Srpkinje! Da sam izuzetno blizak GIPS-u, uvjeri se na mom BLOGu, gdje sam jučer objavio novu priču o Janici Kostelić! Iz novog ugla, s jedinstvneim vlastitim fotkama! ja sam jedini, zadnji puta, fotografirao zadnji start Janice! Na 1. April doduše, ali nije to bila šala mala! Viid Bravo moj frend Ivek! Bravo Mitje koji ma sedaj, eno VELKO ZAPUNICO. 3 uvrstitve zapoed! O Janici Kostelić, iz druge ugla, pišem jaz, v novem tekstu na http://zpadjen.bloger.hr/

AU
autoritet
16:22 10.01.2010.

bravo ivica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije