Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guardiolin vezni red opet demonstrirao moć

Samo Barca tako čuva loptu s igračem manje

Lionel Messi
AFP
30.11.2009.
u 09:30

Cristiano Ronaldo nije moćan, a Kaka se previše trošio u defenzivnim zadaćama, te nije imao svježine da ide naprijed.

Jasno je da su pod posebnim povećalom sinoć bili Kaka, Messi i Cristiano Ronaldo. Osim Ibrahimovića u red boljih sigurno možemo svrstati i Alvesa, koji je asistirao Ibri za pobjednički pogodak u njegovu debiju u El Clasicu.

Posebno što je veći dio susreta na desnoj strani vodio borbu s Cristianom Ronaldom. Portugalac je pobjegao jednom, i to u 20. minuti, i pitanje je kojim bi smjerom derbi otišao da su Madriđani poveli.

No, prvi put nakon dva mjeseca igrao je u udarnoj postavi, više od 65 minuta nije mogao. Dvije šanse u prvom poluvremenu zapravo su bile plod odlične taktičke zamisli Realova trenera Manuela Pellegrinija da duboko napadne Barcelonu. I baš zbog toga Real je bio bolji u prvom poluvremenu jer Barcu na Nou Campu protivnik duboko i agresivno napadne jednom u deset godina.

Barca baš zbog toga ni jednom nije ozbiljnije zaprijetila u prvom dijelu. A nakon što je u 62. minuti Sergio Busquets zaradio drugi žuti karton, najteži teret pao je na Barcelonin vezni red, koji je više od pola sata s igračem manje čuvao loptu.

Osim Xavija i Inieste lavovski dio posla obavio je Messi, koji je u 88. minuti 159 El Clasico mogao uljepšati još jednim pogotkom. Argentinac se vraćao duboko u veznu liniju, daleko od Realova gola čarobnom kontrolom lopte zapravo je odmarao ostale u momčadi.

Odmaranje i branjenje posjedujući loptu i sinoć je bila glavna snaga katalonske momčadi. I baš zbog postizanja ravnoteže u veznom redu nešto defenzivniju ulogu u sinoćnjem ogledu dvaju divova imao je Brazilac Kaka, koji je uglavnom ulazio iz drugog plana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije