Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćen u reprezentaciju

Sammir: 
Sve mi je krenulo kad sam otišao 
iz Dinama

07.06.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica izmedju Hrvatske i Skotske za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
15.05.2014.
u 10:40

– Nisam znao da ću biti na popisu, no nadao sam se. I sretan sam, odlično se osjećam, ovo je za mene velika nagrada!

Zar će sada i za Niku Kovača reći da je pod Mamićevim utjecajem? Zamislite, Sammir (27) opet je u reprezentaciji, a već je odavno prodan iz Dinama, gazda više nema nikakvoga interesa, više mu nije "filho"...

Niko je to obrazložio ovako:

– Sammir ove sezone nije previše igrao, ali nemamo toliko igrača da možemo bilo koga otpisivati. Ide mu sve bolje u Getafeu, nakon Dinama psihički se digao, a vidjet ćemo hoćemo li ga voditi na pripreme – istaknuo je izbornik u uvodu, a poslije se korigirao:

Još nema 90 minuta

– Vidjet ćemo kako će se pokazati na pripremama.

Kako god bilo, i samo Sammirovo pojavljivanje na popisu svojevrsno je iznenađenje budući da se u Getafeu još nije izborio za status člana prve momčadi. Još nijednom nije odigrao svih 90 minuta, nije postigao pogodak, nema nijednu asistenciju. No za sebe tvrdi da je – odličan!

– Nisam znao da ću biti na popisu, no nadao sam se. I sretan sam, odlično se osjećam, ovo je za mene velika nagrada! – kazao nam je Sammir u telefonskom razgovoru.

Niste se još potpuno nametnuli treneru u klubu, nemate punu minutažu.

– Trebalo mi je malo vremena da uđem u formu, a sada sam zaista dobar. Najbolju utakmicu odigrao sam protiv Barcelone na Nou Campu – dodao je Filho.

Zašto ste onda u njoj zamijenjeni u 67. minuti?

– Ne znam, nisam pitao trenera. Sigurno nije bilo zbog nedostatka snage jer sada znam da sam prvi put u karijeri potpuno fizički spreman. U Dinamu to nikada nisam bio – nastavlja Sammir.

Preporodili ste se kad ste otišli iz Dinama?

– Da, od tada mi je sve krenulo nabolje! Bila je to krucijalna odluka u mom životu. Psihički sam se digao u Španjolskoj, angažirao sam trenera za fizičku pripremu pa sam i tu napredovao. I naravno da imam snage za 90 minuta. Ma tek sada upoznajem sebe kao igrača – dodaje Sammir.

Cijeli stožer na presici

Kovačev poziv ne znači i da ćete na pripreme, odnosno u Brazil?

– Sama činjenica da sam na popisu strahovito me motivira. Nastavljam se boriti i vjerujem da ću na pripremama izboriti kartu za Brazil. Živim za to! – zaključio je Sammir, igrač s četiri nastupa za vatrene, posljednji put 7. lipnja prošle godine protiv Škotske u Zagrebu.

Kada je Bog dijelio nogometni talent, Filho je sjedio u prvom redu i dobio imaginaciju kakvu ima malo koji hrvatski igrač. Na žalost, kod njega je nogomet doslovno bio najvažnija sporedna stvar. Više hobi nego posao. No, ako Filho egzistira i raste u najjačoj ligi u Europi, onda ima mjesta i u reprezentaciji.

Na Kovačevu popisu nema šokantnih iznenađenja premda neki detalji bodu u oči. Nema standardnoga braniča Rostova Hrvoja Milića, igrača sa 29 nastupa u jakoj ruskoj ligi, dečka koji je živio za ovaj poziv, osobito nakon što mu je Niko dao minutažu na utakmici protiv Švicarske. Njegov san o Brazilu se rasplinuo, dok se, primjerice, Anti Rebiću honoriraju i samo četiri nastupa u cijeloj sezoni, višemjesečno neigranje...

– Nazvao sam Milića, Benka i Kalinića i objasnio im zašto sam se odlučio za druge igrače. Gledajući na to da Benko ne igra u Kini, odlučili smo se za najboljeg strijelca Hrvatske – objasnio je izbornik Niko koji je na predstavljanje kandidata u hotel Aristos pozvao sve pomoćnike: brata Roberta, Vatroslava Mihačića, Gorana Lackovića i Branimira Ujevića.

Brazilskog novinara zanimali su Eduardo i Sammir.

– Obojica su Hrvati. Dudu sve više igra i zabija, to mi je drago. Sammir je sve bolji. Ali, ponavljam, moramo vidjeti kako će to izgledati na pripremama pa ćemo onda odlučiti tko ide u Brazil – odgovorio je Kovač.

>> Vargić: Ovo mi je bila najbolja sezona, ali Zelenika je zaslužio poziv

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Pablo 69
Pablo 69
11:16 15.05.2014.

Koavac mu je sad dao sansu. Meni osobno bi bilo drago da probije led i napokon pokaze sta stvarno zna. Posto je za mene jedan od najjaci tehnicara i dobro bi nam doso ako se 100% posveti lopti.

Avatar petrolio
petrolio
11:19 15.05.2014.

a što je to krenulo?!? pa skoro cijelo vrijeme sjedi na klupi za rezerve?!!! u ovom trenutku manje nego ikad zaslužuje poziv!

Avatar mlijeko
mlijeko
12:50 15.05.2014.

Zanimljivo je da Samir dok je igrao za Dinamo i pružao vrhunske partije nije imao niti podršku javnosti niti podršku izbornika, jer se plasiralo da ga gura Mamić. Sada odjednom obrnuta slika, a čovjek uopće ne igra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije