Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Sammir se vraća u Dinamov sastav protiv Lokomotive

Sammir
Igor Kralj/PIXSELL
16.08.2013.
u 14:43

Dinamo i Lokomotiva u subotu igraju u Kranjčevićevoj (19 sati) utakmicu 6. kola Prve HNL. Trener plavih Kruno Jurčić najavio je kako će Sammir igrati protiv Lokosa: - On normalno trenira, u konkurenciji je i svakako će dobiti minutažu

Dinamo se nakon kratke reprezentativne stanke vraća u ritam dvije utakmice tjedno, a ono što čeka Modre u sljedećim danima su domaći derbi s Lokomotivom (subota, 19 sati), a potom prva utakmica doigravanja Lige prvaka protiv bečke Austrije.

– Idemo dalje sa svojim planom, imali smo pauzu tjedan dana, iako je devet igrača imalo reprezentativne obveze pa nismo bili na okupu, ali ovih sedam dana je dobro došlo da se malo odmorimo jedni od drugih. U kratkom smo vremenu bili puno skupa, prvo pripreme, a potom i silne utakmice u kratkom razdoblju i bilo je potrebno da se malo raziđemo i mentalno oporavimo – počeo je trener Modrih Krunoslav Jurčić pa nastavio:

– U subotu je Lokomotiva i uvažavamo ih kao sve ostale suparnike u našem prvenstvu, a utakmica je jako ozbiljna i nemamo pravo više rasipati bodove u prvenstvu. Želimo pobjedu i vratiti se na "svoju" prvu poziciju, što je normalno za Dinamo – kaže trener pa nastavlja o samom sastavu:

– Nastavit ćemo s rotacijom igrača jer moramo razmišljati o Europi koja nam je primarna. Ipak, bez obzira na to što je Europa na prvom mjestu, cilj je dignuti razinu koncentracije u utakmicama u prvenstvu.

Dinamo u subotu neće moći računati na Bakaryja Sarea koji ima problema s ložom, ali svi ostali su zdravi. Posebno veseli povratak Sammira.

– On normalno trenira, u konkurenciji je i svakako će dobiti određenu minutažu protiv Lokomotive – konstatirao je trener pa nastavio o snagama Lokomotive: – Dobro ih poznajemo i svakako su Mišić, Pjaca, Šitum i ostali dobri igrač, ali po meni je Mathias Chago igrač koji "drži konce" njihove igre.

Modri u susret protiv trenutačno prve momčad prvenstva ulaze u nezgodnom trenutku budući da je samo nekoliko dana kasnije važna europska utakmica.

– Svaki suparnik je nezgodan jer svaka hrvatska ekipa daje više od maksimuma protiv Dinama; nema tu velike razlike između Lokomotive i ostalih momčad. Svi idu maksimalno. Mi smo spremni, tražili smo uoči sezone širi kadar koji može odgovoriti zahtjevima prvenstva i može zamijeniti udarnu postavu u prvenstvu.

Trener se osvrnuo na medijska nagađanja nakon prošlotjednog remija s Dragovoljcem.

– Pokušavam da klub napravi iskorak, a tu smatram sve ljude koji sudjeluju u procesu stvaranja rezultata, gdje su i mediji: moramo razmišljati dugoročno. Ne može lošije poluvrijeme protiv Dragovoljca utjecati na nekakve dugoročne i ozbiljne planove. Kupili smo sedam, osam, devet novih igrača koji još ne znaju bez taksija doći na stadion i ne možemo pričati o Dinamu na razini jednog poluvremena. Pričati svaka tri dana o tome je li se nešto poremetilo nije baš ozbiljan posao, a hoću li ja dobiti to potrebno vrijeme ili netko drugi, u to ne bih ulazio – rekao je trener pa zaključio:

– Netko će morati i tek onda ćemo moći govoriti o ozbiljnom projektu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije