Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek - Dinamo 0:0

Sammir se tukao s Jugovićem, Boysi palili stolice

Dinamo (1)
Foto: Davor Javorović / Pixsell
1/7
02.05.2012.
u 19:00

Osijek i Dinamo pred oko 7.000 gledatelja u Gradskom vrtu igraju prvu utakmicu finala Kupa. U uvertiri su kadeti Osijeka osvojili Kup pobjedom nad Hajdukom 1:0

Nula u Gradskom vrtu, pobjednika kupa odlučit će uzvratna utakmica u Maksimiru. Osijek i Dinamo odigrali su, za HNL, utakmicu iznimno visokog tempa, "fajtersku", ali ne i grubu, u sjajnoj atmosferi pred 7.500 navijača... Nedostajala je samo završnica.

Osijek se Dinamo, čini se, nikad hrabrije nije suprotstavio. Visoko su napali goste, u uvodnih 20. minuta imali pet udaraca iz kuta. Već u prvoj minuti Maglica i Jugović dva puta su opasno zaprijetili Kelavi, a to je bilo najkonkretnije od bijelo-plavih čitavu utakmicu. Stanko Mršić zalijepio je Hrvoja Kurtovića za Sammira, a Osijekov veznjak Brazilcu nije dao da diše. Vjerojatno zbog toga i iziritirana Dimanova desetka ušla je u klinč s Jugovićem u 60. Prvaku, međutim, nije trebalo dugo da preuzme kontrolu i preseli igru na Osijekovu polovicu.

Pokušavali su modri preko bokova, kroz sredinu, ali nikako nisu uspjevali probiti obrambeni bedem pred Vargićevim vratima. Osijekove kontraudare i visoke lopte Šimunić je uglavnom bez problema rješavao. Kako se utakmica približavala kraju tako su domaćini padali, a pritisak Dinama rastao. Stegli su gosti obruč oko kaznenog prostora domaćina iz kojeg su se bijelo-plavi jedva oslobodili. Ante Čačić je već u 39. izvadio neprimjetnog Krstanovića i uveo Beqiraja koji je bio i najkonkretniji Dinamov igrač, u 79. minuti se pogotku ispriječila greda.

Ako je po tradiciji, pobjednik kupaveć je poznat. Naime, Osijek i Dinamo do sada su se pet puta sastajali u najm, a bijelo-plavi su pobjedili samo jednom - generacija koju je 2002. vodio Ćiro Blažević slavila je u prvoj utakmici polufinala 2:1, ali je potom u uzvratu u Maksimiru izgubila 2:1.

Kadeti Osijeka, generacija 95/96, u uvertiri utakmice su osvojili kup. U finalu su s 1:0 bili bolji od Hajduka, a pogodak vrijedan novog trofeja za podmladak iz Osijekove škole nogometa iz kaznenog udarca u 9. minuti postigao je Roberto Marić.

Vrhuška HNL-a Zorislav Srebrić i Vlatko Marković, ali i njegov izgledni nasljednik, "domaći" Davor Šuker, dobila je pak porciju uvreda i zvižduka na ceremoniji podjele odličja finalistima kadetskog kupa. Pošteđen je ostao samo izbornik Slaven Bilić. Izbornik i Zdravko Mamić uhvaćeni su u dužem razgovoru u bijelo-plavom salonu. O čemu su razgovarali ostalo je nepoznato, novinarima u taj dio Gradskog vrta, iznimno u finalu kupa, nije bio dozvoljen ulazak.

Sjeverna tribina Gradskog vrta baš nema sreće – gorjela je već treću utakmicu, nakon vinkovačkih Ultrasa, Torcide i Bad Blue Boysi zapalili su nekoliko stolica.

– Prekrasan dekor, dostojan finalne utakmice Kupa. Imali smo namjeru doći do zgoditka, ali su se domaćini organizirano branili, a naš protok lopte nije bio dovoljno brz – kazao je trenere Dinama Ante Čačić.

 

– Kada sam pogledao protokol i vidio igrače koji su igrali Ligu prvaka nije mi bilo svejedno. Bili smo u nekoliko navrata opasni, a 0:0 je realan rezultat i nama i dalje vrlo aktivan. Dinamo ako želi osvojiti kup mora nas pobjediti, a uvjeren sam kako ova utakmica nije naš vrhunac – rekao je Stanko Mršić

 

Stadion Gradski vrt, gledatelja: 7500, sudac: Vlado Svilokos (Sisak), žuti kartoni: Smoje, Jugović (Osijek), Sammir, Pivarić (Dinamo)

Igrač utakmice: Hrvoje Kurtović

OSIJEK Vargić 6, Ibriks 6, Smoje 6,5, Vrgoč 6, Lešković 6, Šorša 6, Kurtović 6,5, Jugović 6, Lukačević 6, Maglica 6, Perošević 5,5, trener: Stanko Mršić

DINAMO Kelava 6, Vida 6,5, Tonel 6,5, Šimunić 6,5, Pivarić 6, Leko 6, Badelj 6, Tomečak 6, Sammir 6, Kovačić 6, Krstanović 5, trener: Ante Čačić

Tijek susreta:

KRAJ - prva utakmica finala kupa završila je 0:0. uzvrat se za tjedan dana igra u Maksimiru

90 - Petrović ulazi u igru umjesto Maglice

90 - igra se dvije minute nadoknade

86 - umjesto Sammira ulazi Alispahić

82 - Pivarić žuti

81 - Pušić mijenja Jugovića

80 - umjesto Šimunića ušao Vrsaljko

79 - Beqiraj je opalio s dvadesetak metara, a lopta je pogodila gredu

66 - Dinamo je pritisnuo Osijek na njegovu polovicu, a pritisak traje već desetak minuta

60 - ziskrilo je na terenu, Sammir i Jugović ušli su u klinč, Svilokos je obojicu nagradio žutim kartonima

53 - Tomečak izbija sam pred Vargića, ali loptu iz trka šalje pored stative

46 - nastavljena je utakmica u Gradskom vrtu, treneri obje momčadi ništa nisu mijenjali

45 - prvo poluvrijeme u Gradskom vrtu završilo je bez golova, utakmica za HNL iznimno visokog ritma, ali bez ijedne velike prilike

39 - Čačić mijenja napadače - umjesto neprimjetnog Krstanovića ulazi Beqiraj

30 - obje momčadi drže visok tempo, no svi pokušaji se obijaju o bedeme ispred vrata Vargića i Kelave

18 - pet Osijekovih minuta, treći uzastopni korner za bijelo-plave

15 - Dinamo je prenio igru na polovicu domaćina, ali bez konkretnijih riješenja, Osijek iz kontraudara pokušava zaprijetiti Kelavi

8 - nakon ubačaja Vide Sammir je pucao u Vargića

4 - Tomečak je izbio pred Vargića, Lešković je uklizavanjem otklonio opasnost

2 - Osijek je krenuo silovito, u manje od 10 sekundi tukli su Maglica i Jugović

1 - počela je utakmica, s centra su krenuli domaćinikoji nastupaju u bijelim dresovima, Dinamo igra u "zlatnoj kombinaciji"

 

Ključne riječi

Komentara 22

BI
bilikamen
21:01 02.05.2012.

Uzvrat u Maksimiru.............. .........uz podmitljivog suca, Dinamo bi mogao i pobijediti.

AN
anaMsicjar
21:03 02.05.2012.

Bad Blue Boysi zapalili su nekoliko stolica. >>>> BBB imaju organizaciju ,ne? Moze li im se dostaviti racun za nacinjenu stetu ? Kada ce se vec jednom tim nasilnicima stati na kraj ???

OB
-obrisani-
21:29 02.05.2012.

Ajte nejte tako,pa Mamic je bojse pozvao na utakmicu....Kako je ono na zadnjoj presici rekao,pozivam sve prave navijace... ;-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije