Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbojkaški spektakl

Samba na pijesku u Poreču: Dolaze ljepotice Antonelli i Da Silva, majstori Rego i Santos...

Maria Antonelli
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/2
28.05.2015.
u 16:21

Ukupno 84 ženska i 96 muških parova najavilo je dolazak na prvo izdanje Swatch FIVB World Tour Major turnira

Ljubitelje odbojke na pijesku početkom lipnja u Poreču očekuje pravi spektakl! Jer ukupno 84 ženska i 96 muških parova najavilo je dolazak na prvo izdanje Swatch FIVB World Tour Major turnira. Stižu i neke velike zvijezde ovog sporta, a evo o kome je riječ...

MUŠKI dio turnira

Aleksandr Samoilov / Janis Smedins (LATVIJA) – Bili su prvi na FIVB ljestvici posljednje dvije sezone, 2013. i 2014. godine. Također, Smedins je osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Philip Dalhausser / Sean Rosenthal (SAD) – Dalhausser je olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008., a Rosenthal je bio prvi na FIVB ljestvici 2012. godine.

Jacob Gibb / Casey Patterson (SAD) – Gibb je 2012. bio prvi na FIVB ljestvici (s Rosenthalom).

Emanuel Rego / Ricardo Santos (BRAZIL) – Apsolutne legende odbojke na pijesku. Zajedno su osvojili olimpijsko zlato u Ateni 2004., srebro u Pekingu 2008. i pet sezona zaredom završavali su na prvom mjestu FIVB ljestvice (od 2003. do 2007.). Rego je još osvojio i srebrnu medalju na OI u Londonu 2012., a Santos se također okitio srebrom, ali u Sydneyju 2000. godine.

Alison Cerruti / Bruno Oscar Schmidt (BRAZIL) – Cerutti je osvojio srebro u Londonu 2012. godine.

ŽENSKI dio turnira

Maria Antonelli / Juliana Da Silva (BRAZIL) – Zajedno su vodeće na FIVB ljestvici. Da Silva je osvojila broncu na OI u Londonu 2012. i bila je još sedam sezona prva na FIVB ljestvici (u paru s Larissom Franca).

Larissa Franca / Talita Antunes (BRAZIL) – Franca je osvojila broncu u Londonu te je sedam sezona bila na FIVB ljestvici.

Kerri Walsh Jennings / April Ross (SAD) – Jennings je bila olimpijska pobjednica tri puta zaredom (Atena, Peking i London), a Ross je osvojila srebro na OI u Londonu.

Ova tri para već godinama dominiraju u raznim kombinacijama u odbojci na pijesku.

>>Brazilke će biti atrakcija Poreča

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije