Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINSKI NOGOMET

Šahtar zadržao korak s Dinamom

Nogomet
AFP
15.04.2010.
u 20:17

Nogometaši Šahtara iz Donjecka pobijedili su u 25. kolu ukrajinske Premier lige Karpati Ljviv u gostima sa 2-0, zadržavši tako korak s velikim rivalom, kijevskim Dinamom.

Na vrhu ljestvice nalaze se dva najuglednija ukrajinska kluba s istim brojem bodova (62), a do kraja prvenstva ostalo je još pet kola.

Gostovanje Šahtara kod Karpatija nije bilo nimalo ugodno pa igrači iz Donjecka nisu lako ugrabili očekivana tri boda. Sve do 79. minute nije bilo pogodaka. Tada je Luiz Adriano napokon okrunio bolju igru gostiju.

Utakmica se rasplamsala u zadnjih dvadeset minuta pa su u 73. pocrvenjeli domaći igrač Batista i gostujući Rat zbog međusobnog naguravanja, a cijelu je priču u 90. minuti drugim pogotkom za goste zaokružio Willian, još jedan Brazilac u njihovu sastavu.

Hrvatski nogometaš Darijo Srna započeo je utakmicu kao kapetan Šahtara, ali je iz igre izašao u 39. minuti. Šahtara zasad službeno ne navodi razloge njegova ranog izlaska, odnosno je li ozljeda uvjetovala raniji prekid igranja na ovom ogledu.

Veliki derbi, kao i vjerojatna odluka o novom prvaku, trebala bi se dogoditi 5. svibnja kada međusobno u Donjecku igraju Šahtar i Dinamo.

 

Ukrajinska Premier liga, 25. kolo:

Karpati Ljviv - Šahtar 0:2

Arsenal Kijev - Tavrija 1:6

Zakarpatija - Črnomorec 1:1

Zorja - Krivbas Krivij Rig 1:0

Metalurg Donjeck - Vorskla 1:3

Metalist Harkiv - Iljičevec 3:1

Redoslijed: 1. Dinamo Kijev 62, 2. Šahtar 62, 3. Metalist Harkiv 49, 4. Dnjipro Dnjipropetrovsk 46, 5. Karpati Ljviv 42...


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije