Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Šahtar za povijest, neredi u Slovačkoj

\'Willian  of  FC Shakhtar  (R) fights for a ball with Matheus  (L) of SC Braga  during their UEFA Champions League, Group H, football match in Donetsk on December 8, 2010.  AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY
AFP
08.12.2010.
u 22:51

Srna igrao svih 90 minuta u 2:0 pobjedi protiv Brage, Eduardo zbog povišene temperature preskočio susret.

Donjeck je na nogama, Šahtar je prvi put u povijesti u osmini finala Lige prvaka! Pobjedom 2:0 protiv Brage nogometaši Šahtara osvojili su prvo mjesto u skupini H, Arsenal je drugi, pa je Šahtar tako izbjegao najjače suparnike u ždrijebu za proljeće. Dodajmo da je Šahtar prva ukrajinska momčad koja je nakon 11 godina (sezona 1998./99.) prošla skupinu Lige prvaka, podsjetimo da je te 1999. godine kijevski Dynamo bio polufinalist.

Dva gola Riberyja

Darijo Srna je s kapetanskom vrpcom odigrao cijelu utakmicu za Šahtar, a Eduardo da Silva nije bio ni na klupi! Doznali smo da je Dudu na dan utakmice imao povišenu temperaturu i trener Mircea Lucescu izostavio ga je iz momčadi. Arsenal je opasno živio do 73. minute utakmice s Partizanom, bilo je 1:1, no za samo četiri minute (73. i 77.) Walcott i Nasri zabili su golove za 3:1 pobjedu. Roma je u Cluju (Saša Bjelanović ušao je za Cluj u 63. minuti) dohvatila željeni bod za plasman u osminu finala (1:1), no pokazalo se da im ni taj bod nije bio potreban. Naime, Bayern je potopio Basel 3:0, dvostruki strijelac bio je Franck Ribery. Danijel Pranjić nije bio ni na klupi, očito ga je trener Louis Van Gaal odmarao. Baš kao i Bayern, ni Real nije imao rezultatski pritisak, ali se lako obračunao s Auxerreom (4:0). Tri je pogotka postigao Benzema, jedan Ronaldo. Bayern i Real bili su ozbiljni, no zato se izblamirao Milan koji je doma poražen od Ajaxa (0:2). Nizozemci već tjednima nisu nikoga pobijedili, promijenili su i trenera (Jola je zamijenio Frank de Boer) i pokorili San Siro.

U Žilini je nizozemski sudac Kevin Blom već u 3. minuti prekinuo utakmicu Žilina - Spartak zbog divljanja moskovskih navijača. Rusi su, naime, ubacili nekoliko upaljenih baklji na travnjak, a jedan je ruski huligan utrčao na teren, no redari su ga uspjeli uhvatiti i izvesti van.

Žilina bez ijednog boda

Divljaci sa Spartakovim šalovima trgali su i stolce, pa je sudac Blom odveo igrače s travnjaka. Prekid je trajao 20-ak minuta, Rusi su se nakon nekoliko upozorenja službenog spikera ipak smirili, razišao se dim i utakmica je bila nastavljena. Spartak je pobijedio 2:1, bio je to šesti poraz Žiline u skupini. Dvije minute prije kraja i domaći su navijači priredili bakljadu, zbog dima je utakmica opet bila prekinuta na minutu-dvije, no Blom je bio strpljiv i uskoro označio kraj.

Ostali rezultati:

skupina E: Bayern*-Basel 3:0, Cluj-Roma* 1:1

skupina F: Marseille*-Chelsea* 1:0, Zilina-Spartak 1:2

skupina G: Milan*-Ajax 0:2, Real M.*-Auxerre 4:0

skupina H: Arsenal*-Partizan 3:1, Šahtar*-Braga 2:0

(*-prošli u 1/8F).

 

Ključne riječi

Komentara 1

GA
garincha
11:59 09.12.2010.

Na utakmici Arsenal-Partizan najbolji Partizanov igrac bio je Arsavin!Taj se posteno potrudio da razbije svaku Arsenalovu akciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije