Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajina

Šahtar prvak, Srna asistirao za potvrdu naslova

Darijo Srna
AFP
05.05.2010.
u 20:33

Nogometaši Šahtara pobijedili su u Donjecku u derbiju 29. kola ukrajinskog prvenstva kijevski Dinamo 1-0 i time kolo prije kraja osigurali naslov ukrajinskog prvaka.

Klubu Rinata Ahmetova to je peta titula nacionalnog prvaka i prva nakon 2008. godine.

Do nje su igrači Mircee Lucescua došli superiornom igrom u odnosu na Kijevljane. U 15. minuti gol odluke zabio je Brazilac Ilsinho, ubacivši u praznu mrežu prizemno ubacivanje Darija Srne iz hitrog napada po desnoj strani. Lopta je, prije no što je došla do Ilsinha, prošla drugog Brazilca u redovima domaćih, Adriana, kao i golmana gostiju Šovkovskog.

U drugom su poluvremenu domaći jednom uzdrmali gredu gostiju (opet Ilsinho), a Jadson je u 85. minuti propustio potvrditi pobjedu promašivši 11-erac. Uz pomoć vratnice, obranio mu ga je Šovkovski.

Dario Srna predvodio je kapetanski momčad na travnjaku svih devedeset minuta, kao i potom tijekom slavlja na travnjaku. S tribina se spustio slaviti i veliki gazda Ahmetov, koji je navijače pozdravljao s trenerom Lucescuom.

Svih je devedeset minuta u gostujućim redovima odigrao Ognjen Vukojević. U 18. je minuti zaradio žuti karton zbog grubog prekršaja na Villianu.

Šahtar i lanjski prvak Dinamo ulaze u pretkolo Lige prvaka.

Iz Premierlige ispadaju Krivbas Krivij Rig i Zakarpatija iz Uzgoroda. Za prvospoemnuti sastav igra hrvatski reprezentativac Mladen Bartulović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije