Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ OD KRUMM

Safina: Nemam se namjere predati, vratit ću se

Dinara Safina
Reuters
26.05.2010.
u 09:03

Čak 17 dvostrukih pogrešaka na servisu imala je Dinara Safina, deveta nositeljica Roland Garrosa. Finalistica zemljanog Grand Slam turnira posljednjih dviju godina oprostila se od ovogodišnjeg izdanja u prvome kolu.

Bolja od nekad vodeće igračice WTA poretka u utorak s 3-6, 6-4, 7-5 je bila japanska 39-godišnja veteranka Kimiko Date Krumm. I to unatoč bolovima u listu desne noge zbog kojih je predala meč u Estorilu i bila primorana povući se s turnira u Varšavi.

Nadoknadila je Date Krumm 4-2 u drugom i 4-1 u trećem setu i gurnula Safinu još dalje od vrha ljestvice. Veliki gubitak bodova koje brani mogao bi je smjestiti oko 20. mjesta na sljedećem izdanju WTA poretka.

- Dominirala sam prvim setom, u drugom imala break, a u trećem i dva. Trebalo je sve biti gotovo u dva seta, ali ona je zaigrala agresivno, i to je to. Počela sam gledati njenu i prestala razmišljati o svojoj igri. Izgubila sam se.

- Nemam se namjere predati. Progutat ću ovo i nastaviti dalje. To je život. Nakon kiše uvijek dođe sunce - hrabrila se nakon poraza ruska tenisačica.

Date Krumm je druga najstarija pobjednica meča na Roland Garrosu u Open eri. Safinu je pobijedila s 39 godina, sedam mjeseci i 26 dana, a tako postala i najstarija igračica koja je na WTA Touru svladala suparnicu iz kruga deset najboljih. Prijašnji rekord bio je u vlasništvu Billie Jean King (39 godina, šest mjeseci, 29 dana).

- Bila sam jako sretna što igram na terenu Suzanne Lenglen za kojeg me vežu sjajne uspomene. Tu sam 1995. godine svladala Ivu Majoli, a potom izborila polufinale protiv Arantxe Sanchez-Vicario na Philippe Chatieru.

- Ne volim baš crvenu zemlju, no ova pobjeda protiv Safine i to mijenja. Čak i da nisam pobijedila, bila bih sretna samo činjenicom da sam igrala protiv Dinare na Suzanne Lenglenu - kazala je skromna Japanka, osvajačica osam WTA titula i bivša polufinalistica Australian Opena, Wimbledona i Roland Garrosa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije