Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOS GRADA Arena oduševila uglednike i bivše sportaše

Sada u Zagreb može doći i NBA

28.12.2008.
u 10:43

Autor ovih redaka bio je u najmanje 15 NBA dvorana i slobodan je ustvrditi da se Arenom Zagreb možemo pohvaliti. Doduše, dvorana je možda na granici standarda koje propisuje NBA za gostovanje svojih momčadi, no nedvojbeno može ugostiti Final Four košarkaške Eurolige ili drugo natjecanje najvišega europskog ranga, ali uz neophodnu glazuru.

Počelo Očenašem
Izlazeći iz lože, i predsjednik države i predsjednik Vlade bili su puni dojmova, baš kao i Vlado Košić, pomoćni biskup zagrebački, koji se ponosi time što je prvi crkveni velikodostojnik koji je u Zagrebu blagoslovio neku dvoranu i njoj molio Očenaš. Ushićen je bio i član MOO-a Antun Vrdoljak:@linkbox@

: – Hvala Bogu da smo to dočekali, a u mojim godinama to je uvijek pitanje. Dvorana me podsjeća na jednu iz Atlante i s njom se možemo kandidirati za velike događaje u svim velikim dvoranskim sportovima, a ja pretendiram da to budu Olimpijske igre mladih za koje nam treba još pravi stadion.

I Boris Sakač, savjetnik Međunarodnog olimpijskog odbora, priznao je da je riječ o ljepotici:

– Arena me podsjeća na jednu dvoranu iz Atene, funkcionalna je iznutra, lijepa izvana. Da ju preselimo u London, grad domaćin sljedećih Igara, ova bi dvorana zadovoljila sve standarde MOO-a. Vjerujte mi, jer na svojih 15 OI vidio sam stotinjak dvorana.

Lino Červar i Igor Vori, nakon utakmice
Video: S. Michieli

Zu sanja nastup u Areni
Pod jakim dojmom bili su i sportaši, sadašnji i bivši.

– Krivo mi je što nikada neću igrati u ovoj dvorani – priznao je legendarni rukometni vratar Vlado Šola.

Nekad najbolja europska košarkašica Danira Bilić iz istog razloga žali što više nije aktivna sportašica:

– Samo sam jednom u životu igrala pred 15.000 gledatelja, i to u Brazilu. Bio je to neopisiv osjećaj.

Daniri se svidjela i unutarnja izvedba:

– Sviđa mi se kako je riješen parking, kako su raspoređene tribine, to što ima puno izlaza i proreda. Bit će dobra komunikacija s publikom.

Na tribinama se pojavila brončana olimpijka Martina Zubčić. Kao što je na borilišta dolazila i u Pekingu, Mala Zu je i ovamo došla s vaterpolskom kapicom.

– Nadam se da ovakve dvorane nisu predodređene za ekipne sportove i da će se i u mom te-kvon-dou nešto tako veliko održavati u Areni Zagreb da i ja osjetim taj čar nastupa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije