Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK MZOŠ - HNS

Sad je definitivno: Šibenik mora u Treću ligu!

\'05.03.2012., Split - Ministar Zeljko Jovanovic i pomocnik ministra Petar Skansi odrzali su javnu tribinu o politici u sportu u prostorijama Hrvatske gospodarske komore.  Photo: Tino Juric/PIXSELL\'
Tino Juric/PIXSELL
14.06.2013.
u 14:58

- Prekasno je za bilo kakve promjene, u ovome trenutku, zbog zakonskih ograničenja, ne postoje uvjeti da bi se mijenjao sustav natjecanja - kaže Petar Skansi, pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i športa

Kao što se i očekivalo, ni sastanak predstavnika Ministarstva znanosti obrazovanja i športa s izaslanstvom Hrvatskog nogometnog saveza, nije mogao spasiti Šibenik od ispadanja u Treću ligu! Neće, dakle, biti nikakve ad hoc promjene sustava natjecanja, pa ćemo tako u sezoni 2013./14. imati Prvu HNL s deset i Drugu HNL s 12 klubova...

MZOŠ su predstavljali pomoćnik ministra Petar Skansi, te načelnik sektora za razvoj sporta, Darko Vučić, dok su u ime HNS-a na sastanak došli izvršni predsjednik Damir Vrbanović i direktor za unutarnji razvoj Ante Vučemilović. Nakon sastanka, Skansi je rekao:

- Bio je to kvalitetan razgovor, prva je tema bila hitna promjena sustava natjecanja, no obostrano je zaključeno kako je prekasno za bilo kakve promjene i da u ovome trenutku ne postoje uvjeti da bi se to dogodilo zbog zakonskih ograničenja! Međutim, svidio nam se taj projekt HNS-a o dvije Druge lige sa po deset klubova, u skladu je sa štednjom, ali i daje priliku za razvoj mladim igračima, što je zapravo najveći interes hrvatskog nogometa, koji živi od proizvodnje vlastitih igrača. Sukladno propozicijama, taj bi sustav mogao zaživjeti u sezoni 2014./15., ako ga, dakako, izglasaju tijela HNS-a – rekao je Skansi i nastavio:

- Upozorili smo predstavnike HNS-a da sve što rade mora biti transparentno i čisto, posebno u situacijama kad jedan klub ima svoju B podružnicu. Naglasili smo da se zbog regularnosti natjecanja nikako ne smije dogoditi da takva dva kluba igraju u istom rangu natjecanja.

Jeste li konkretno spomenuli neke primjere?

- Gledajte, HNS je izdao licencije i Dinamu i Lokomotivi, vjerujemo da su te licencije izdane na osnovi ispravne dokumentacije, ali svejedno smo ih upozorili da obrate posebnu pozornost na takve slučajeve – govorio je Skansi i na kraju naglasio:

 - Vrlo dobro surađujemo s HNS-om, odnosi su sve bolji i bolji! Uskoro ćemo javnosti prezentirati naš projekt nove strategije razvoja sporta i nogomet će tu, kao najbolje organiziran Savez, imati važnu ulogu, posebno kad je riječ o promjenama u načinu financiranju klubova – kaže Skansi.

Damir Vrbanović je potvrdio Skansijeve riječi i dodao:

- Doista smo učinili sve kako bismo spasili Šibenik, ali stav MZOŠ-a bio je da ni na koji način ne žele kršiti zakonske propise, neovisno o opravdanosti zahtjeva za hitnom promjenom natjecanja, tako da nikakvu suglasnost nismo mogli dobiti. Kao legalist, prihvaćam to, jer je uistinu pravno nemoguće provesti takvu odluku. Pohvalili su nas što smo dosad bili principijelni i to traže od nas i u budućnosti. Složili smo se na kraju da nikako u istom rangu natjecanja ne mogu igrati A i B momčad jednoga kluba – kaže Vrbanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije