Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati osvajaju po Europi

Sad i Olić, kao Tokić i Tomas, ima naslove s četiri kluba

Ivica Olić
AFP
09.05.2010.
u 10:57

Olić, kojega još čeka finale Njemačkog kupa protiv Werdera , te finale Lige prvaka protiv Intera, sada je na ukupno šest osvojenih naslova prvaka u karijeri.

Osvojivši s Bayernom naslov njemačkoga prvaka (zajedno s Danijelom Pranjićem), Ivica Olić dostigao je hrvatske rekordere, Marija Tokića i Stjepana Tomasa, koji su trofeje osvajali sa čak četiri kluba. Olić ih otprije ima sa Zagrebom, Dinamom i moskovskim CSKA, Tokić s Dinamom, GAK-om, Rapidom i bečkom Austrijom, dok je Tomas pehare podizao s Dinamom, Fenerbahçeom, Galatasarayem i ruskim Rubinom.

U Grčkoj dvostruka kruna

Olić, kojega još čeka finale Njemačkog kupa protiv Werdera (15. svibnja u Berlinu), te finale Lige prvaka protiv Intera (22. svibnja u Madridu), sada je na ukupno šest osvojenih naslova prvaka u karijeri, što je sjajan domet, ali Tomas je još uvijek uspješniji jer ih ima čak osam, po čemu je najuspješniji hrvatski nogometaš. Četiri je osvojio s Dinamom, po jedan u oba turska kluba, te još dva u Rubinu.

Tomas je s osam naslova nadmašio čak i Dinamova rekordera Mihaela Mikića, koji je s plavima osvojio čak sedam naslova prvaka. U posljednjem, 2008./2009., u Maksimiru je igrao do zime kada je otišao u japansku Hiroshimu.

I u ovoj sezoni Hrvati su pobrali brojne trofeje širom Europe. Osim Olića i Pranjića, prvaci su Nikola Pokrivač s Red Bull Salzburgom u Austriji, Darijo Srna sa Šahtarom u Ukrajini, te Mario Galinović i Ante Rukavina s grčkim Panathinaikosom, s kojim su osvojili i kup.

Ozbiljne izglede za naslove prvaka imaju i bivši Varteksov igrač Gordan Golik s poljskim Lechom, Manuel Pamić, igrač praške Sparte, koji u Češkoj vodi mrtvu utrku s Banikom iz Ostrave, te Bojan Vručina s izraelskim Hapoelom iz Tel Aviva.

Osladio se i Polovanec

I Ivica Križanac je u pohodu na naslov ruskoga prvaka sa Zenitom (jedan već ima iz 2007. godine), no u Rusiji je odigrano tek deset prvenstvenih kola.

Čak je i bivši Dinamov branič Kristijan Polovanec podignuo šampionski pehar, sa slovenskim Koprom, prvi put u povijesti toga kluba.

Naslovima u kupu još se nadaju Kristijan Ipša s danskim Midtjyllandom, Saša Đuričić (bivši igrač Uskoka iz Klisa i Širokog Brijega) s ukrajinskom Tavrijom iz Simferopolja, Mihael Kovačević s Dundee Unitedom, te Ante Bukvić (ima luksemburšku i hrvatsku putovnicu) u luksemburškom Differdangeu.

I ove godine poneki će Hrvat spuznuti u niži rang. Iz talijanske Serie A ispadaju Dario Knežević i Mato Jajalo, s Livornom, odnosno Sienom.

Najznačajniji hrvatski trener u inozemstvu je Zvonimir Soldo, iza kojega je turbulentna debitantska sezona u Kölnu. Soldo je davno osigurao ostanak, što je i bio cilj, pa je zaslužio plus, iako je na domaćem terenu imao negativan učinak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije