Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Sa sedam trica Bojan Bogdanović ugasio "Vrućinu" s Floride

07.12.2022.
u 10:47

Od 31 koša, čak 28 je Bojan zabio u drugom poluvremenu i tako odveo svoje Pistonse do uvjerljive gostujuće pobjede nad nominalno jačim Miamijem (116:96)

U gostujućoj pobjedi Detroit Pistonsa nad Miami Heatom (116:96) momčad iz "Motor Cityja" predvodio je Bojan Bogdanović. Štoviše, sa svojiim 31 košem, uz vrlo visok postotak šuta iz igre (12 od 16) i sedam trica iz devet pokušaja, hrvatski je košarkaš bio daleko najbolji Pistons i igrač utakmice kojem su dobro asistirali još i branič Alec Burks (17 koševa, 9 skokova), Saddiq Bey (14 koševa) te centar Isaiah Stewart (11 koševa, 11 skokova).

Kod domaćina s Floride prednjačio je Tyler Herro (34 koša, 6 asista) dok je centar Bam Adebayo uknjižio visoko vrijedni "double- double" od 21 koša i 15 skokova. No, ni ta dva pojedinca nisu bila dovoljna da "Vrućinu" zagriju do temperature s kojom bi prigušili motore raspoloženih "Klipova".

A među njima je Bojan bio istinski vođa koji je u drugom poluvremenu preuzeo odgovornost na sebe i zabio 28 koševa, po 14 u svakoj od dviju četvrtina drugog poluvremena. Osim ubačaja upisao je Mostarac i pet asistencija te po tri skoka i osvojene lopte je zaslužio komplimente navijača Detroita. Jedan od njih prozvao ga je "snajperistom" a drugi je napisao da je to "europski Klay Thompson", a riječ je o igraču Warriorsa i do teške ozljede ponajboljem NBA šuteru.

Do ovog trenutka sezone samo su se dva igrača mogla pohvaliti sa najmanje 20 koševa po utakmici uz šutersku uspješnost iz igre od 50 posto i 40 posto za tricu a to su Finac u redovima Utah Jazza Lauri Markkanen i Bojan Bogdanović. Napad Detroita ove sezone doživljava svoje oscilacije no Bogdanović je konstantno dobar stoga ne treba čuditi što mu je klub, krajem listopada, produžio ugovor za dvije godine vrijedne 39,1 milijun USD. Uostalom, baš u listopadu je Bojan imao i najbolji prosjek karijere od 22,8 koševa po susretu ne imavši u niti jednoj utakmici manje od 16 koševa.

U tri prosinačke utakmice Bojan ima prosjek od 24 koša po utakmici i ovo nam se čini kao najbolja prilika da najbolji hrvatski košarkaš dobije pozivnicu za All-Star Weekend jer on je nastup u natjecanju tricaša zaslužio. A tu našu tezu potvrđuje i njegov ovosezonski prosjek koji iznosi 21 koš uz šut za tricu od 44,1 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije