Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvih Vulićevih 40 dana

S mačem iznad glave bori se da preživi do - stanke

'za sport.....281009....sibenik trener nogometnog kluba rijeka zoran vulic Photo: Hrvoje Jelavic/VLM'
'Hrvoje Jelavic/VLM'
03.11.2009.
u 08:14

Iznenadila me reakcija tribina! Nisam to zaslužio - jada se Vulić na navijačke povike o smjeni.

Do sitnih sati trajao je u subotu sastanak trenera Rijeke Zorana Vulića sa stručnim stožerom. Tema je bila poraz od Slaven Belupa i pojedinačne mogućnosti svakog igrača.

Na sastanku je neko vrijeme bio i direktor Mario Rubeša te predsjednik Ivan Turčić, koji se radi sastanka i vratio nakon što je otišao sa stadiona. Ni direktor ni predsjednik nisu bili od previše riječi.

– Samo smo razgovarali – procijedio je Turčić u prolazu. A imali su i o čemu! Poruka s tribina tijekom utakmice bila je jasna, već u prvom poluvremenu: "Vuliću otiđi sam, da te ne moramo mijenjati!"

Glas navijača predložio je i nasljednika – Elvisa Scoriju. I možda je još prerano za smjenu. Vulić je na Kantridi mjesec i pol dana, a učinak su dvije pobjede, dva remija i dva bolna poraza. No, više od statistike boli činjenica da novi trener nije unio nikakve promjene.

Nakon dolaska pokušao je mijenjati sustav, rotirao igrače, ali nakon svega vratio se na Rubčićev recept, koji nije pomogao. U 40 dana Vulić je, ako je već precijenio mogućnosti momčadi, koja ga je oduševila u susretu s Metalistom, mogao dobiti jasnu sliku stanja, tko koliko može.

– Apsolutno me iznenadila reakcija s tribina! Nije ugodno, ja sam tu nešto više od mjesec dana i nisam to zaslužio! Meni je ovaj poraz užasno teško pao, nikad nisam bio u takvoj situaciji – rekao je Vulić i zavapio da treba pojačanja.

Shvatio je očito da neki igrači nisu dovoljno zreli za utakmice pod pritiskom, da koncentracija pada kada ne bi smjela i da mu hitno trebaju lijevi i desni bočni. I opet je na površinu isplivalo ime Darija Dabca, kojeg su se ljetos olako riješili.

No, najvažnije je sada što bezbolnije dovući se do stanke, a onda krenuti ispočetka. S Vulićem ili bez njega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije