Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATE

Ruskinja potukla Hrvatice i uzela im 2.000 USD

karate (1)
VL
20.10.2012.
u 22:38

- Ovih 2.000 USD, najveći je novac koji sam u karijeri od karatea zaradila - rekla je Šerozija

Inga Šerozija, 33-godišnja Ruskinja iz St. Peterburga, pobjednica je 10. izdanja Top Tena, turnira elitnih svjetskih karatašica. Šerozija je u polufinalu pobijedila dvostruku pobjednicu Ana Mariju Čelan (1:0), a potom u finalu još jednu Hrvaticu, Azru Saleš (3:0).

- Ovih 2.000 USD, najveći je novac koji sam u karijeri od karatea zaradila. Karate je moj život, od njega, odnosno od rada u klubu, živim - kazala je presretna pobjednica.

I ona će, poput drugoplasirane Saleš, svoju nagradu staviti na štednju.

- Ništa ovog trenutka posebno ne želim, sve mi je u životu zadovoljavajuće posloženo, pa ću ovih 1000 USD ostaviti za crne dane - kazala je 24-godišnja Riječanka Azra koju uskoro čeka diplomski na studiju informatike.

Kada netko u sportovima poput karatea završava studij, to je obično znak opasnosti da bi taj sport mogao ostati bez dotičnog ili dotične sportašice.

- Rekla sam više puta da ću se ostaviti karatea kada nađem posao, no treniram ga od svoje šeste godine i ne znam kako ću ga moći napustiti.

Među 10 sudionica bile su četiri Hrvatice. Ivana Bebek je izgubila u prvom kolu, tijesno (0:1), od kasnije pobjednice, dok je Maša Martinović zapela u polufinalu baš protiv Saleš. Tako da do priželjkivanog dvoboja između Martinović i Čelan nije ni došlo.

- Bila sam prazna, nisam išla u napadačkim akcijama do kraja. Na početku nisam iskoristila dvije prilike, a onda je Azra iskoristila svoje - kazivala je Maša.

- Priželjkivala sam ja da i po treći puta zaredom osvojim ovaj turnir, no važnije od toga je ipak što se nisam ozlijedila jer predstoji nam u studenom Svjetsko prvenstvo u Parizu gdje me čeka veliki zadatak. Ova Ruskinja potrgala nas je u Čačku, nezgodna je, ima neka svoja bacanja - objašnjavala je Čelan dodavši da joj je drago zbog Azre, jedne od njenih najboljih prijateljica.

Turnir kojeg tradicionalno organizira karataški zanesenjak Novica Bogdanović, otvorio je aktualni gradonačelnik (Milan Bandić), a zatvorio nemali izglednik za budućeg gradonačelnika (Davor Bernardić). Bogdanović je nazočnima ponudio i odlične nastupe muških i ženskih kataških trojci, modnu reviju ali i nastupe estradnjaka, Pamele Ramljak i nekonvencionalnog umjetnika na violi Marija Rucnera. Na kraju priče održan je i izbor za Kraljicu Zagreba. Dakle, malo mode, malo sporta, malo glazbe, pa red ljepote. Za svakoga ponešto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije