Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA INVAZIJE

Ruski velikan ne želi 100. rođendan proslaviti izvan europskih natjecanja

Foto: Instagram
1/3
19.05.2022.
u 22:06

U teoriji, CSKA je spreman natjecati se čak i pored svih transportnih ograničenja koja su nametna Rusiji. Moskovljani kažu da bi to mogli premostiti tako da na euroligaške utakmice lete preko Istanbula ili Beograda, a da bi nategnuti scenarij podrazumijevao igranje utakmica u Beogradu.

Premda se ovog časa ruskoj agresiji na Ukrajinu ne nazire kraj, čelnici moskovskog CSKA poslali su vodstvu Eurolige pismo namjere u kojem su i službeno izrazili svoju želju da se već sljedeće sezone vrate u Euroligu.

A na to, na neki način, imaju i pravo jer su jedan od dioničara tvrtke koja upravlja najjačim europskim klupskim natjecanjem. Doduše, Euroliga jest tražila pravni način da ukine CSKA-ovu licenciju, no tu formulu njezini pravnici nisu pronašli pa će najjači ruski klub ostati u upravljačkom tijelu (Board) Eurolige.

O svemu tome bit će govora i ovih dana u Beogradu, za vrijeme Final Four Eurolige. U teoriji, CSKA je spreman natjecati se čak i pored svih transportnih ograničenja koja su nametna Rusiji. Moskovljani kažu da bi to mogli premostiti tako da na euroligaške utakmice lete preko Istanbula ili Beograda, a da bi nategnuti scenarij podrazumijevao igranje utakmica u Beogradu.

No, ta želja u sudaru je s realitetom koji kaže da mnogi drugi euroligaši već slažu momčadi za sljedeću sezonu, a da je CSKA i u tom smislu blokiran. Stoga je predsjednik Vatutin kazao da će slavni ruski klub na neko vrijeme morati reducirati svoje sportske ambicije, dok ne završi tranzicijsko razdoblje.

Inače, osmerostruki prvak Europe sljedeće godine slavi 100. rođendan i bilo bi žalosno da zbivanja na najvećoj europskoj sceni mora promatrati sa strane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije