Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ON TVRDI DA JE SVE ČISTO

Ruski sportaš svojim porukama zgrozio svijet, ali ovo nije očekivao

Ivan Kuljak
Printscreen
18.05.2022.
u 10:34

Kuljak je dobio jednogodišnju zabranu te mora platiti 2500 švicarskih franaka. Postoji mogućnost da mu se kazna produlji na još šest mjeseci.

Međunarodna gimnastičarska federacija (FIG) objavila je kaznu ruskom gimnastičaru Ivanu Kuljaku (20) koji se tijekom dodjele medalja na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi pojavio sa slovom Z na prsima.

Kuljak je dobio jednogodišnju zabranu te mora platiti 2500 švicarskih franaka. Postoji mogućnost da mu se kazna produlji na još šest mjeseci.

Kuljak je osvojio treće mjesto u natjecanju na ručama iza ukrajinskog pobjednika Ilije Kovtuna. A budući da je Rusima zabranjeno nositi obilježja svoje zemlje, Kuljak je napravio skandalozan potez – pojavio se sa slovom Z na prsima.

A upravo je to slovo ispisano na ruskim vozilima koja napadaju Ukrajinu pa je na taj način podržao napad na suverenu zemlju i razbjesnio navijače diljem svijeta.

Kuljak očito nije očekivao ovako veliku kaznu budući da je govorio da nije napravio ništa protivno propisima.

– Mislim da bi bilo nepravedno suspendirati me. Nisam prekršio ni jedno pravilo, a sada me žele ukloniti. Ovdje se radi o odnosu prema našoj zemlji – rekao je Kuljak.

Ruski gimnastičar kaže da je pokazivanje simbola Z bila njegova podrška "pobjedi" i "miru" te da su ga isprovocirali ukrajinski sportaši koji su izvikivali proukrajinske parole.

Kuljak je bio i na nedavnom skupu na nacionalnom stadionu u Moskvi na kojem je ruski predsjednik Vladimir Putin hvalio "rusko jedinstvo".  Na tom su skupu viđeni još neki ruski sportaši kao što su olimpijski pobjednik u plivanju Jevgenij Rilov, klizački plesni par Viktoria Sinicina i Nikita Kacalapov, gimnastičarke Dina i Arina Averina... Neki od njih nosili su slovo Z.

>> Pogledajte i kako su navijači "skinuli" igrače Dinama

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:33 19.05.2022.

Mene je zgrozila vasa neobrazovanost. Kada se pise da ce se nesto produljiti, tada ce se produljiti ZA odredeno vrijeme. Ako se kaze da ce se produljiti NA odredeno vrijeme onda je to finalno produljeno vrijeme. Dakle dobil je godinu dana zabrane, ak se produlji na jos 6 mj ne kuzim ni kaj bi to trebalo znaciti. Da ce se produljiti na upola manje vremena nego kaj je dobio?!? Tad veznik 'jos' uopce ni nema smisla i kak se moze produljit na krace vrijeme. Koji imbecilizam. Kakvog to smisla ima?!? Moze mu se produljit jedino jos ZA 6mj pa da bude godina i pol. 21. stoljece, 2022. godina, postoji 'auto-correct' koji prakticki posao radi ZA tebe, a mi jos uvijek imamo nepismene novinare koji ne znaju razliku izmedu 'produljiti za' i 'produljiti na'. Osnove razbu, osnove. Jos pise da je autor clanka vecernji list, pa kaj ste svi onda tak nepismeni, ne kuzim. Kaj nije normalno napisat ime autora clanka da sljedeci put znam odma dal da uopce otvaram i citam il ne, al ovak znam posto ste se svi potpisali da ne treba otvarat nijedan vas clanak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije