Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZATORI ODLUČILI

Rusima i Bjelorusima zabranjen nastup na Bostonskom maratonu

07.04.2022.
u 10:37

Ova zabrana odnosi se na maratonce koji žive u Rusiji ili Bjelorusiji, dok će iseljenici ruskog ili bjeloruskog podrijetla moći sudjelovati u utrci pod uvjetom da ne nose boje svoje zemlje podrijetla, priopćeno je iz Bostonskog atletskog saveza.

Trkači iz Rusije ili Bjelorusije neće smjeti sudjelovati na Bostonskom maratonu 18. travnja zbog invazije na Ukrajinu, objavili su u srijedu organizatori.

Ova zabrana odnosi se na maratonce koji žive u Rusiji ili Bjelorusiji, dok će iseljenici ruskog ili bjeloruskog podrijetla moći sudjelovati u utrci pod uvjetom da ne nose boje svoje zemlje podrijetla, priopćeno je iz Bostonskog atletskog saveza.

"Vjerujemo da je trčanje globalni sport i kao takvi moramo učiniti sve što možemo da pokažemo svoju podršku narodu Ukrajine", rekao je izvršni direktor Bostonskog atletskog saveza Tom Grilk, dodajući da su organizatori "užasnuti i ogorčeni" zbog izvješća i slike koje pokazuju što se događa u Ukrajini.

Bostonski maraton, otkazan 2020., a potom održan u listopadu 2021. s manjim brojem sudionika od normalnog zbog pandemije Covid-19, ove se godine vraća svom uobičajenom rasporedu i formatu.

U priopćenju se ne navodi koliko je ruskih ili bjeloruskih sportaša prijavljeno ove godine. U 2019.godine, 59 od više od 30.000 trkača koji su sudjelovali u utrci bili su iz Rusije i Bjelorusije.

Rusija je izopćena iz svjetskog sporta otkako su ruske trupe napale Ukrajinu 24. veljače. Nogometna upravljačka tijela FIFA i UEFA suspendirali su Rusiju iz svih međunarodnih natjecanja, uključujući Svjetsko prvenstvo, dok je nekoliko organizacija poput Formule 1 otkazalo sportske događaje zakazane u Rusiji.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:27 07.04.2022.

To su 40- tih godina prošlog stoljeća radili neki drugi. Drugi ? Ili su ovi sada isti oni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije