Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZACIJA SP-A

Rusi su na stadione potrošili nevjerojatnu svotu!

Rusija stadion
Foto: Reuters
1/18
30.11.2017.
u 20:10

I dok su Moskva i Peterburg ipak kao prijestolnice i popularne turističke destinacije, neotkriveni gradovi poput Samare, Saranska ili Ekaterinburga, nenavikli na veći broj stranaca, bit će veliki izazov za avanturiste među nogometnim fanovima.

Rusija je svoje Svjetsko prvenstvo smjestila u trokutu između Kalinjingrada na Baltiku, Ekaterinburga na ulazu u Sibir i Sočija na Crnom moru. Udaljenosti između tih gradova u prosjeku su oko 2000 kilometara. Domaćini SP-a već su odredili koji će grad ugostiti koju utakmicu, čeka se samo ždrijeb u Kremlju, a vrijedi istaknuti da su mislili na mogućnosti navijača i da su izbjegnuta ona baš najdalja moguća putovanja. Putovanja između gradova moguća su avionom ili vlakom, sve je drugo za strane navijače suluda avantura, čak i kad se gradovi čine relativno blizu.

Moskva i Sankt Peterburg savršeno su povezani vlakom koji putuje oko četiri sata. Većina stadiona već je gotovo sasvim spremna, a neki su već i otvoreni poput onog dugo očekivanog u Sankt Peterburgu, novih Lužnjika, Spartakove Otkritje Arene, čuvenog Fišta u Sočiju... Rusija nije štedjela novca za potpuno natkrivene ultramoderne arene nalik onima na zapadu Starog kontinenta... Potrošili su na 12 stadiona čak 5,96 milijardi dolara!

Rusija stadion
1/20

I dok su Moskva i Peterburg ipak kao prijestolnice i popularne turističke destinacije, neotkriveni gradovi poput Samare, Saranska ili Ekaterinburga, nenavikli na veći broj stranaca, bit će veliki izazov za avanturiste među nogometnim fanovima. No bit će to i veliko iskušenje za Rusiju jer ona na SP gleda kao na mogućnost da pokaže svijetu svoje srdačno, gostoljubivo lice te da i nakon njega njezina unutrašnjost postane privlačna turistima iz svijeta. Poznavanje engleskog jezika Rusima nije jača strana, čak ni u najzapadnijim gradovima, a posebno u unutrašnjosti, a naši bi navijači mogli imati čak i blagu prednost, barem kad naručuju pivo koje se na ruskom kaže – pivo.

Za razliku od Brazila 2014. iz Rusije stižu vijesti kako radovi na stadionima odlično napreduju, unatoč silnim problemima dovršen je i dugo očekivani Zenitov stadion u Sankt Peterburgu, a osobna angažiranost predsjednika Putina jamči da će do lipnja sve biti savršeno pripremljeno za početak spektakla.

Ključne riječi

Komentara 4

RI
rikavac
21:32 30.11.2017.

Rusi su siromasni Rusi se raspadaju sankcije su ucinile svoje. Ovo je dokaz da Rusija jaca nego ikad.

MA
Maxi73
13:37 01.12.2017.

Sve će to narod pozlatiti.

NV
NV
21:13 30.11.2017.

Rusija je čudo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije