Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drukčija pravila

Rusi i Putin više ne gube: Spasiba, Abramoviču!

\'Chelsea owner Roman Abramovich gestures prior to a press conference in Zurich on December 2, 2010 after Russia was chosen to host the 2018 World Cup. Russia was awarded the 2018 World Cup, and Qatar
AFP
04.12.2010.
u 10:14

- Nema govora o korupciji. Bila je ovo teška, ali poštena borba. Englezima poručujem da ćemo ih lijepo ugostiti 2018. godine - kaže Putin.

U trenutku kad je Rusija dobila domaćinstvo, premijer Vladimir Putin sjeo je u privatni avion te pohitao na slavlje u Zürich. Novinari su ga odmah pokušali isprovocirati pitanjem je li presudio novac.

– Nema govora o korupciji. Bila je ovo teška, ali poštena borba. Sada ćemo dokazati da Fifa nije pogriješila kada nam je dodijelila prvenstvo. Englezi su velika nogometna nacija, bili su dostojan protivnik i poručujem im da ćemo ih lijepo ugostiti – rekao je Putin nakon što se srdačno izljubio s predsjednikom Fife Seppom Blatterom.

Putina ne brine ni loše stanje infrastrukture:

– Čeka nas mnogo posla, gradnja 13 stadiona, nekoliko aerodroma, hotela i autocesta. No, u tome i jest izazov i u tome je naša kandidatura bila u prednosti u odnosu na ostale. Uvjeravam vas da je Fifa donijela povijesnu odluku.

Rusi će na gradnju 13 novih stadiona potrošiti 3,82 milijarde dolara te još 20 na infrastrukturu.

Dok je Putin na kraju pobrao šlag s torte, ruski mediji pišu da je odlučujuću ulogu u pobjedi imao Roman Abramovič, milijarder koji je vlasnik Chelseaja.

– Iskreno, mislio sam da će SP dobiti Engleska. Ovo je veliko iznenađenje, a za njega je najviše zaslužan moj prijatelj Roman Abramovič. Mnogo je novca uložio u nogomet i lijepo je vidjeti da se to vratilo dolaskom SP-a u Rusiju – rekao je bivši ruski tenisač Jevgenij Kafeljnikov.

Rusi su se u Zürichu dokazali kao nepobitni vladari sportsko-političke diplomacije. Soči nije bio favorit za domaćinstvo ZOI-ja 2014., no ipak su ga dobili. Isto su ponovili i s nogometnim SP-om 2018. godine.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:33 04.12.2010.

Nova društvena mreža koja plaća svoje korisnike.Radi se o kompaniji koja od prihoda sponzora čije reklame vrti na svom saitu-stranici 70% Isplaćuje svojim članovima.Registrirajte se : http://www.peoplestring.com/?f=filipovic

MA
Majur
14:33 04.12.2010.

Ma joooooooook,kakva kupljena prvenstva.....rusija i katar hahaha.....blater,blater....gdje su ogromne pare tu su i lopovi,oduvijek bilo i bit ce.

UM
umag
21:20 04.12.2010.

šteta što sanader nije premijer jer ineče bi se hrvatska kandidirala za oba prvenstva i dobila oba prvenstva i tako bi mi u stadione upucali samo 4 miljarde eura i cijeli svijet bi nam se divio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije