Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilićevi dečki u Slovačkoj

Runje: Vratari su problem? Znači da opet moram sve razuvjeriti

Vedran Runje
Dalilbor Urukalović/Pixsell
10.08.2010.
u 11:58

Hrvatski reprezentativci odletjeli su za Bratislavu gdje ih u srijedu navečer čeka generalna proba za EURO-kvalifikacije.

Izbornik Slaven Bilić ima slatke muke u napadu, a utakmica s jakom Slovačkom, koju je Nizozemska zaustavila u osmini finala Svjetskog prvenstva, odlično će mu poslužiti da provjeri situaciju u obrani i izabere čuvara vatrene mreže u kvalifikacijama.

Lensov vratar Vedran Runje pamti petardu na Wembleyju u onim nesretnim kvalifikacijama za SP, no on je tada bio naš najbolji igrač.

– Očekivanja protiv Slovačke? Pa da sve prođe u najboljem redu, da odigramo utakmicu na našoj razini i da se nitko ne ozlijedi. Pozitivan rezultat jako nam je važan zbog psihe, bilo bi loše da s porazom dočekamo kvalifikacije. Napravit ćemo sve da ispadne pozitivno. Ali dobro će nam ta utakmica doći i da se malo uigramo, nismo bili u punom sastavu već duže vrijeme, barem mene nije bilo. Treba opet sve staviti na svoje mjesto, da znamo što nas čeka u kvalifikacijama.

Na početku sezone Runje ne brani u Lensu.

– Da, nakon dugo vremena mi se to dogodilo. Boli me aduktor, pa zbog toga nisam branio prvu utakmicu.

Povlači se razmišljanje da je baš "jedinica" Bilićeva najveća briga.

– Otkad sam došao u ove četiri godine stalno se priča o problemu s vratarima, a moje se ime uvijek dovodi u taj kontekst, tako da to za mene nije ništa novo, da netko sumnja u moje sposobnosti. Navikne se čovjek na sve, pa ćemo morati opet kritičare razuvjeriti.

I u obrani su promjene u odnosu na prošli ciklus, nema više Križanca.

– Ostanimo kod vratara, nećemo sad u sve sumnjati!

Nikica Jelavić krenuo je na put bez novih spoznaja o transferu iz Rapida.

– Zasad nema ništa. Što se utakmice u Slovačkoj tiče, u dobroj sam formi pa se nadam da ću i dobiti neku minutažu, ali na izborniku je da odluči. Konkurencija je vrlo jaka, nemam se pravo buniti.

Ivana Rakitića zanima samo jedan ishod...

– Pobjeda! Bitna je i dobra igra, da konačno budemo pravi. Našli smo se nakon dugo vremena.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:01 10.08.2010.

Runje: Vratari su problem? Pa u kvalifikacijama protiv Engleske kockasti vratara nismo ni trebali jer je sve onako na čisto ulazilo samo od sebe..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije