Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNO NOVO LICE

Runje upitan, stiže Blažević iz Šibenika

Vedran Runje
Igor Kralj/Pixsell
Autori: Robert Junaci, Antonela Vukorepa/VLM, Branimir Bradarić
13.11.2009.
u 16:59

Za subotnju prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna Slaven Bilić, osim dvojbenog Darija Srne, neće moći računati na još jednog standardnog reprezentativca.

Prvi vratar kockastih Vedran Runje dan uoči utakmice osjetio je bolove u zadnjoj loži i preskočio trening. Umjesto njega pozvan je Goran Blažević iz Šibenika koji će se momčadi priključiti u subotu ujutro.

Ostatak momčadi normalno je trenirao pred 500tinjak ljudi na tribinama Cibalijinog stadiona. Gledatelji su aki atraktivan potez, gol ili obranu nagrađivali pljeskom, čime se samo potvrdilo koliko je dobra bila odluka HNS-a da se prijateljska nogometna utakmica s Lihtenštajnom odigra u Vinkovcima.

Nisu za podcjenjivanje

– Lihtenštajn je slabiji od nas, ali svakako nije momčad za podcjenjivanje i nije baš tako slab kako to neki misle. Želimo pružiti lijepu i atraktivnu predstavu uz visoku pobjedu i tako na najbolji način završiti ovu natjecateljsku godinu – rekao je izbornik Slaven Bilić na konferenciji za novinare.

Utakmica sa slabašnim Lihtenštajnom prilika je i za vraćanje pobjedničke atmosfere u reprezentaciju, kao i za početak novoga ciklusa prije kvalifikacija za Euro 2012. godine. U odnosu na prijašnje nastupe reprezentativne vrste koja je iznijela prošli neuspjeli kvalifikacijski ciklus, hrvatska javnost imat će prilike vidjeti nekoliko novih igrača na djelu, poput Gabrića, Bilića, Dujmovića i Bartulovića kojima će to biti prva u nizu prilika da se nametnu i ostanu u krugu reprezentativaca.

– Svi će dobiti priliku da igraju, ali nećemo kompromitirati tijek utakmice – rekao je Bilić dodajući da stručni stožer ima i alternativni popis reprezentativaca na kojemu je više mladih igrača među kojima su i perjanice Osijeka i Cibalije (Vida, Knežević, Pavličić, Baraban, Mazalović i Antolović). U sklopu svog posjeta Slavoniji reprezentativci će u subotu posjetiti i Vukovar gdje će podno Kamenog križa i na Memorijalnom groblju odati počast poginulim civilima i braniteljima.

Posjet Vukovaru


– Drago mi je što ćemo posjetiti Vukovar koji je simbol Hrvatske. Neki od igrača već su bili u Vukovaru, a neki nisu. Vidjet ćemo mjesta stradanja koja su obilježila našu zemlju. Da nije bilo Vukovara i njegovih hrabrih branitelja, mi sada ne bismo igrali u Vinkovcima – rekao je Bilić.

Izbornik Bilić najavio je da će netko iz stručnog stožera reprezentacije svakako doći pogledati derbi Cibalia – Osijek koji državna televizija neće izravno prenositi.

Komentara 19

PE
petrovve
07:33 14.11.2009.

mach 13... Lichtenstein je kod kuce igrao kavali...za JAR.2010 protiv njm.izgubili su sa 0:6....u Njem su gubili sa 4:0.... toliko ,kako zene pojma nemaju o nogometu,a vi muskarci (poneki) jos manje pojma imate. :-))))))))))))))))

PE
petrovve
09:05 14.11.2009.

Jos jedan koji pametuje,koja svrha ? Znaci da je kojim slucajem Engl.na nasem mjestu trebali bi se oni smijat. vi ste ti koji podcjenjuju druge reprezentacije,mislite da smo mi nogometna sila...Jako jadno od vas. Sta bi tek srali da suek srali da su sa Maltom igrali,daj zavezite vec jednom,,ne morate komentirat...imate sta pametnije za radit.?? Mozda pocnete radit ka novinari, ni oni nista pametno ne znaju napisat. Neee sigurno, zato se javljate na forum.

OB
-obrisani-
22:55 13.11.2009.

pa moglel bi bilić i mene pozvat, kad već zove totalne anonimuse, kaj ja smrdim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije