Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neočekivani ishodi

Rumunjke šokirale Dankinje, u polufinalu i Poljakinje te Nizozemke

Rumunjska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.12.2015.
u 23:51

Rumunjke su do pobjede došle u produžetku, a mogle su i u regularnom dijelu utakmice, ali je njihova najbolja igračica Cristina Neagu propustila realizirati sedmerac pri rezultatu 27-27.

Rukometašice Rumunjske šokirale su Dankinje na njihovom terenu u Herningu, pobijedivši ih u dramatičnom četvrtfinalu s 31-30 i tako ih izbacile iz kruga reprezentacija koje će se boriti za finale Svjetskog prvenstva. 

Rumunjke su do pobjede došle u produžetku, a mogle su i u regularnom dijelu utakmice, ali je njihova najbolja igračica Cristina Neagu propustila realizirati sedmerac koji je joj je obranila Rikke Poulsen pri rezultatu 27-27. Unatoč toj propuštenoj prilici Rumunjke su zadržale mirnoću i u dodatnih 10 minuta nadigrale domaće rukometašice s 4-3 za ukupnih 31-30, a Neagu je postigla čak 14 pogodaka.

Rumunjsku u polufinalu čeka dvoboj s Norvežankama koje su s 26-25 nadigrale reprezentaciju Crne Gore. Norvežankama je to četvrto polufinale na posljednjih pet svjetskih prvenstava, na kojima su dvaput bile pobjednice, posljednji put 2011. u Brazilu. Rumunjke su jedini naslov osvojile 1962. godine, a u polufinale su se probile po prvi put nakon 2007. godine, kad su osvojile 4. mjesto. 

Rukometašice Nizozemske i Poljske prve su se probile u polufinale Svjetskog prvenstva. Nizozemska je s 28-25 (15-12) nadigrala Francusku, dok su Poljakinje s 21-20 (11-9) svladale favorizirane Ruskinje, bivše četverostruke svjetske prvakinje.

Poljakinje i Nizozemke će o mjestu u finalu odlučiti u međusobnom dvoboju, a nijedna od te dvije reprezentacije nikada prije nije osvojila odličje na Svjetskom prvenstvu. Poljakinje su bile polufinalistice u Srbiji prije dvije godine, dok je Nizozemkama ovo prvo polufinale u povijesti.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u petak, 18. prosinca, u Herningu. 

>>U osmini finala ispale aktualne prvakinje i doprvakinje svijeta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije