Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzrok poraza

Bez vratara na najvišoj razini neće ići: Alilović je statistički najgori na Euru

Mirko Alilović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
18.01.2016.
u 10:13

Pred Hrvatskom je odlučujući ogled s Islandom, a bez vratara u vrhunskom izdanju teško je očekivati rezultatski iskorak u odnosu na prethodna natjecanja

Nakon poraza Hrvatske u drugom kolu Europskog prvenstva u susretu s Norveškom najviše se govori o vratarima. O Mirku Aliloviću i Ivanu Stevanoviću.

Naš prvi golman, Alilović, više je nego dobro branio prvo poluvrijeme (10 obrana), a onda je “nestao” u drugom. Ovoga puta ni Stevanović nije mogao spasiti stvar. Od sedam šuteva primio je sedam pogodaka. Niti na jednoj lopti nije bio ni blizu obrane. Hrvatski vratari u drugom poluvremenu nisu obranili niti jedan udarac.

– S nula obrana u nastavku nismo se mogli nadati ničemu. Nevjerojatno je da smo tako lako primali pogotke s vanjskih pozicija. Koliko smo samo pogodaka dobili kada su im suci podigli ruku za pasivnu igru – rekao je Alilović.

A statistika je surova. Prema njoj Mirko je najgori vratar EP-a sa samo 21 posto obrana – od 47 udaraca na gol, zaustavio je tek 10 lopti u dvije utakmice.

Stevanović je nešto bolji, šesti, sa 36 posto obrana (10 obranjenih od 28 udaraca).

Prvi vratar prvenstva zasad je Danac Niklas Landin sa 44 posto obranjenih udaraca (17 od 39). Poredak vratara pogledajte ovdje.

Pred Hrvatskom je odlučujući ogled s Islandom, a bez vratara u vrhunskom izdanju teško je očekivati rezultatski iskorak u odnosu na prethodna natjecanja.

>>Evo koje kombinacije sve postoje, Hrvatska može i odmah ispasti!

Komentara 13

LI
lipa75
10:44 18.01.2016.

Opet guramo glavu pod tepih i mislimo da je problem samo u vratarima. A obrana kao propuh. Uspješnost vratara je i rezultat dobre obrane.

KO
Komacero
10:46 18.01.2016.

Ide decko stopama Pletikose .Bit najgori golman znaci da imamo strucne trenere golmana

JA
japaja0109
11:42 18.01.2016.

kako dobiti tekmu kad ti vratar(i) u cijelom 2.pol nemaju NITI JEDNU obranu ??? pa da ne postoji obrana valjda nešto mora obraniti vratar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije