Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA STRANA PRIČE

Rukometni sukob razotkrio bitnu činjenicu: Igrači se ne testiraju na koronavirus!

Utakmica RK PPD Zagreb i RK Dubrava na Prvenstvu RH u rukometu
Marko Prpic/PIXSELL
06.04.2021.
u 19:04

- Daleko od toga da smo tražili da se prvenstvo Hrvatske trajno odgodi. Tko smo mi da tako nešto uopće možemo i tražiti?

Rukometaši PPD Zagreba ipak neće putovati u Flensburg gdje su trebali odigrati dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Nakon duge prepiske između Europskog rukometnog saveza, PPD Zagreba i Flensburga na kraju je odlučeno da nema smisla pa će se utakmice registrirati dvaput po 10:0 u korist njemačke momčadi.

Ovakva odluka bila je logična onog trenutka kada je koronavirus ušao u momčad "plinara".

"Plinari" ne žele trajni prekid

Razgovori s EHF-om trajali su 48 sati, no na kraju je presudila činjenica da je bilo previše pozitivnih testova na koronavirus u proteklom tjednu, da je puno igrača bilo u samoizolaciji, a ima i nekoliko ozljeda. Odigravanje dviju utakmica u dva dana sa svega pet potpuno spremnih igrača, uz trojicu rekonvalescenata, jednostavno nije bilo moguće.

U međuvremenu klub PPD Zagreb uputio je pismo Upravnom odboru HRS-a u kojem traže obustavu natjecanja do daljnjega, te traže da HRS reagira prema nacionalnom stožeru civilne zaštite da se omogući prioritetno cijepljenje svih igrača i sportskih djelatnika u rukometu.

- Daleko od toga da smo tražili da se prvenstvo Hrvatske trajno odgodi. Tko smo mi da tako nešto uopće možemo i tražiti? Činjenica jest da se je naša kompletna momčad zarazila na prvoj utakmici Paket24 Premijer lige. Jer, u domaćoj ligi ne provode se testovi kao za europske utakmice. Zato smo tražili da se svi cijepe ili barem testiraju prije svake utakmice. Ovako, imamo situaciju da nemamo s kim igrati jer nam je 16 igrača ili pozitivno ili u izolaciji. Nadalje, tražili smo da se završetak prvenstva odgodi za mjesec dana i da ne završi 30. svibnja već 30. lipnja. Nama nikako nije u interesu da se prvenstvo prekine, ne samo zbog naš sponzora već i zbog nas samih - rekao je Vedran Šupuković, direktor kluba PPD Zagreb.

Jasno, na odgodu prvenstva na 15 dana ili do daljega, nikako ne pristaje Nexe.

- Ne vidim nijedan razlog zašto bi ostali, ako imamo zdrave igrače, ne bi igrali prvenstvene utakmice. Slažem se da zagrebaši svoje utakmice odgode dok ne budu imali potpuno zdravu momčad, ali se ne slažem da se sad prvenstvo zbog njihove situacije prekine. Podržavam ideju da se svi igrači cijepe. Ako treba uz svog džepa ću svima platiti cjepivo. I ne vidim ništa sporno u tome da se prvenstvo završi 30. lipnja - rekao je Josip Ergović, predsjednik našičkog kluba.

Ergović: Držimo se odluke

Ispred kluba Ergović je poslao dopis svim klubovima kao i Upravnom odboru HRS-a.

- RK Nexe apelira da novi prvak Hrvatske ne bude odlučen za zelenim stolom već u rukometnim dvoranama. RK Nexe apelira da se ne igramo epidemiologa i liječnika već da se držimo odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 31. ožujka 2021. prema kojoj su dozvoljene sve utakmice i treninzi našeg sportskog ranga. Neugodno smo iznenađeni navedenim zahtjevom za obustavom natjecanja te smatramo da je inicijativa RK PPD Zagreb i ZRS-a štetna i u potpunosti neutemeljena. Riječ je isključivo o interesima jednog kluba, "vječitog prvaka", koji aktualne financijske, organizacijske i igračke probleme opet namjerava rješavati samovoljom. Smatramo da klubovima treba dopustiti odgodu ili odigravanje pojedinih kola unaprijed, sukladno broju zaraženih igrača, a sve zaključno do 30. lipnja kada prvenstvo treba završiti, piše u dopisu Ergovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije