Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo će imati veliku potporu u Malmöu

Rukometni SP gledalo je 2000 naših iseljenika, nogomet će - dvostruko više

Rukomet (1)
Ivo Čagalj, Nino Strmotić/Pixsell
05.08.2011.
u 21:34

Nakon što su ugostili rukometaše na posljednjem svjetskom prvenstvu, Hrvati iz Malmöa dobili su još jednu priliku da uživo vide još jednu našu vrhunsku momčad. U goste im dolaze nogometaši Dinama

Sigurno je da će se na tribinama nogometnog stadiona u Malmöu naći velika skupina naših iseljenika, a brojka od 5000 neće biti nimalo nestvarna. Naime, u Malmöu i okolici živi najviše Hrvata u cijeloj Švedskoj - više od 30.000. U Malmöu postoje dva hrvatska društva. Jedno je Hrvatsko kulturno društvo Jadran, osnovano 1976. godine, smješteno je u prostorijama Hrvatskog doma u prigradskom naselju Husie u Malmöu. Drugo je NK Croatia čiji se nogometni klub nadmeće u Trećoj švedskoj ligi. To je društvo koje u posljednje vrijeme dovodi u Malmö hrvatske pjevače, pa su tako ove godine bili ondje Mate Bulić, Marina Tomašević, Siniša Vuco...

- Uvjeren sam da će dosta naših ljudi iz Malmöa i okolice doći na utakmicu. Nogomet je ovdje iznimno popularan još od vremena kada je igrao Zlatan Ibrahimović - rekao je Dean Bazina iz HKD Jadran.

U Jadranu nisu dočekali da im u prostorije kluba dođu rukometaši, možda dinamovci za to nađu vremena.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
22:00 05.08.2011.

\'Ajdmo Hrvati u Svedskoj,svi na utakmicu .Nek\' se ori !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SE
serđo
08:38 06.08.2011.

fk balkan malmo. ne znam samo za koga će navijat ti ljubitelji ibrahimovića.

SE
serđo
08:43 06.08.2011.

nadam se da mamić ne misli pod \"kapitalcem\" dopelat crkotinu petrića. hsv želi produžit, a on neće. a nitko drugi u njemačkoj ga ne želi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije