Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA Rukometnoj reprezentaciji pripala nagrada od 1,44 milijuna kuna

Rukometašima za svjetsko srebro po 60 tisuća kuna

05.02.2009.
u 15:20

Vlada će ukupno izdvojiti 1,44 milijuna kuna kako bi novčano nagradila srebrne rukometaše te trenere i stručni stožer. Svatko od igrača koji su doprinijeli osvajanju drugog mjesta na netom završenome Svjetskom prvenstvu u rukometu dobit će novčanu nagradu iz državnog proračuna od 60.000 kuna, a s jednakim iznosom Vlada će darivati i izbornika Linu Červara te trenera reprezentacije Slavku Golužu.

Ivica Udovičić, Zdenko Zorko, Mladen Miškulin te Damir Kajbi koji su također članovi naše reprezentacije u stručnom i tehničkom smislu dobit će 15.000 kuna nagrade.

Još jednom čestitke za srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u rukometu održanom od 16. siječnja do 1. veljače u Hrvatskoj hrvatskim je rukometašima uputio premijer Ivo Sanader.

- To je veliki uspjeh - biti drugi u svijetu - u bilo čemu, pa tako i u sportu. I srebrna medalja sjaji - kazao je Sanader.

Nagrada će se rukometašima i članovima stručnog stožera isplatiti iz državnog proračuna, a Vladina odluka temelji se na Uredbi o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska športska postignuća.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije