Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ČEKANJU

Rukometašice revoltirane, žele igrati, ali zbog korone im ne dopuštaju

22.04.2021.
u 10:51

Predvodnik inicijative da se nastavi ženska liga bila je Podravka Vegeta, najtrofejniji hrvatski klub.

Nakon odluke Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza da se sve rukometne lige u Hrvatskoj prekinutu do 26. svibnja, pobunili su se ženski klubovi koji su zahtijevali da se odluka poništi i da mogu dalje nesmetano odigravati svoje utakmice.

U trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza održan je sastanak čelništva Saveza s predstavnicima ženskih klubova koji su pokrenuli inicijativu da se odluka Upravnog odbora o zastoju natjecanja poništi, odnosno da se prvenstva odmah nastave. U ime Hrvatskog rukometnog saveza sastanku su prisustvovali predsjednik Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak, predsjednik Nadzornog odbora Romeo Vrečko, povjerenik za natjecanja Ante Ančić te predsjednik Udruge sudaca Boris Milošević.

Uskoro počinje cijepljenje

Od 11 pozvanih klubova Prve hrvatske rukometne lige, sastanku se odazvalo njih devet – Podravka Vegeta, Lokomotiva, Koka, Dalmatinka, Dugo Selo 55, Osijek, Zrinski, Umag i Bjelovar.

– Na sastanku nije donijeta nikakva konačna odluka. Bit će poznata za dan ili dva. Tada ćemo znati kada će se nastaviti natjecanja u ženskim ligama. Ne bih sada o datumima, prijedlozi postoje. Nije ovdje samo riječ o utakmicama lige već imamo i dosta zaostalih, neodigranih utakmica, a čekaju nas i kup utakmice – istaknuo je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Treba uzeti u obziri da Lokomotivu očekuju i dvije finalne utakmice EHF Europskog kupa protiv španjolske Malage.

– Ovaj tjedan bi trebalo početi i cijepljenje po klubovima. Vidjet ćemo kakvim će se ritmom to obavljati. Još jednom moram naglasiti da smo prekinuli prvenstvo zbog jako loše epidemiološke situacije. Naravno, i nama je cilj da se prvenstvo u svim ligama odigra do kraja, do 30. lipnja kada je konačni datum – zaključio je Grahovac.

Bitno je da smo saslušani

Predvodnik inicijative da se nastavi ženska liga bila je Podravka Vegeta, najtrofejniji hrvatski klub.

– Zadovoljni smo što se našlo prostora i vremena za jedna ovakav zajednički sastanak klubova i čelnika HRS-a. Nakon ovog sastanka mogu iznijeti samo pozitivne dojmove. Čelnici Saveza upoznali su se, među ostalim, i s problematikom ženskih klubova. To što nije donesen zaključak nas ne brine jer će se on donijeti možda već danas, najkasnije u petak – rekla je Vlatka Mihoci, direktorica rukometnog kluba Podravka Vegete, koja je dodala:

– Bitno je da smo saslušani, da su naši prijedlozi uzeti u razmatranje. Vjerujem da će se jako brzo složiti novi kalendar natjecanja i vjerujem da ćemo uskoro početi s odigravanjem utakmica, ne čekajući 26. svibnja. Bitno je da smo i jedni i drugi pokazali dobru volju jer je svima u interes da hrvatski ženski rukomet ide prema naprijed – zaključila je Mihoci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije