Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPILO SE 18 IGRAČICA

Rukometašice kreću s pripremama za Euro: Vjerujem u ove cure

Hrvatske rukometašice
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/7
19.11.2018.
u 13:48

Po povratku iz Češke 25. studenog reprezentacija nastavlja s pripremama za EHF EURO 2018 sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbeliardu.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas započinje pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 29. studenog do 16. prosinca održava u Francuskoj, a izbornik Nenad Šoštarić okupio je 18 reprezentativki koje će se do 21. studenog pripremati u Ivanić-Gradu i zatim krenuti na turnir "Štit Cheba" u Češkoj. 

Uz Hrvatsku na turniru sudjeluje i domaćin Češka koja također igra na Europskom prvenstvu, te Slovačka i Švicarska

Po povratku iz Češke 25. studenog reprezentacija nastavlja s pripremama za EHF EURO 2018 sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbeliardu. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske. 

- Radit ćemo taktiku i bazirat ćemo se na formiranju 'štimunga' kao team-building. Odigrat ćemo tri dosta jake, korektne utakmice. Ne zaboravimo da je Češka vrlo visoko bila u zadnjim natjecanjima u Europi. Slovačka je tu negdje blizu Češke u tim rezultatima i Švicarska koja će sigurno proći u kvalifikacije i biti u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga nam slijedi još jedan mikro-ciklus treninga i odlazak u Montbeliard. Ja uvijek polazim od toga da moramo dati sve od sebe i to je jedina stvar koju možemo obećati i koju ćemo sigurno napraviti. Inzistirat ćemo na agresivnosti u obrani, da gdje god možemo zabijamo lake golove. Inzistirat ćemo da budemo jako borbeni te da se u napadu puno krećemo - prokomentirao je plan priprema do samog odlaska na EURO Šoštarić. 

Hrvatske rukometašice
1/7

- Ja vjerujem u ove cure. Ovo su dobre igračice da se razumijemo. Ono što nama nedostaje u odnosu na druge je međunarodno natjecateljsko iskustvo. Ovo je dobra reprezentacija koja u nekakvoj projekciji, kroz dvije tri godine, mora biti tako gdje ih ja vidim, a to je među osam reprezentacija u Europi. Stvar je samo da moramo omogućiti najbolje uvjete, da trebamo organizirati B reprezentaciju i moramo igrati puno utakmica - dodao je.  

- Kratko nam je vrijeme priprema, ali smatram da su sve cure spremne. Dolazimo većinom iz istih klubova i mislim da smo spremne. Što se tiče očekivanja ona su jako dobra. Mislim da imamo šanse da prođemo u drugi krug i to nam je osnovni cilj. Mislim da ćemo se kroz ove prijateljske utakmice uspjeti uigrati. Svaka utakmica je naravno priča za sebe, ali pokušat ćemo se maksimalno uigrati. Vjerujem da će nas trener sve izrotirati i pronaći najbolje rješenje kako bi se na Europskom prvenstvu mogle svima suprotstaviti i zato će nam ovaj turnir jako dobro poslužiti - izjavila je Marina Glavan, povratnica u redove reprezentacije nakon ozljede koljena. 

- Sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Idemo u Češku na tri prijateljske utakmice što će nam dobro poslužiti da se uigramo. Dat ćemo sve od sebe da na prvenstvo izgledamo što bolje. Imamo tešku skupinu, ali trebamo vjerovati, dati sve od sebe pa kako bude - rekla je Ana Debelić

Izbornik Nenad Šoštarić na pripreme i Europsko prvenstvo povest će sljedeće igračice: 
Ivana Kapitanović (Metz Handball), Tea Pijević (RK Lokomotiva Zagreb), Antonija Tucaković (RK Podravka Vegeta), Paula Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Plahinek (RK Lokomotiva Zagreb), Ana Turk (RK Podravka Vegeta), Lea Vukojević (ŽRK Zrinski), Katarina Ježić (Siofok KC), Ana Debelić (RK Podravka Vegeta), Dora Krsnik (RK Krim Mercator), Stela Posavec (RK Lokomotiva Zagreb),  Valentina Blažević (SPR Pogon Szczecin), Selena Milošević (RK Podravka Vegeta), Larissa Kalaus (RK Lokomotiva Zagreb), Marina Glavan (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Prkačin (RK Lokomotiva Zagreb), Dejana Milosavljević (RK Podravka Vegeta), Ivana Dežić (SPR Pogon Szczecin)

>> Pogledajte i gostovanje Červara na Večernji TV-u


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije