Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA Gazprom liga

Rukometaši Zagreba opet igraju protiv giganta!

Zlatko Horvat
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
31.03.2016.
u 17:07

“Plinari” su jedini klub na završnom turniru u Varaždinu čiji nijedan igrač nije igrao na završnom turniru Lige prvaka. Krajnji domet zagrebaša bio je četvrtfinale.

To što je rukometni klub PPD Zagreb po budžetu (2,7 milijuna eura) najsiromašniji u četvrtfinalu Lige prvaka i nije veliko iznenađenje, ali da je klub iz Veprinačke ulice najsiromašniji i na završnom turniru regionalne SEHA Gazprom lige, to je već malo iznenađenje. Sva tri kluba koji će se ovog vikenda naći u Varaždinu imaju trostruko ili četverostruko veći budžet. Iza sva tri kluba stoje moćni sponzori – Gazprom (Meškov), mađarske banke (Veszprem) i ruski biznismen Sergej Samsonenko (Vardar) koji je uz muški i ženski rukometni klub postao i vlasnik nogometnog kluba Vardar uplativši 81.000 eura. A Zagreb? Ima ove godine glavnog sponzora – Prvo plinarsko društvo, ali ova tvrtka nije uložila silne milijune eura, već onoliko koliko je dovoljno da klub normalno funkcionira. Koliko su uložili? Naravno, to je poslovna tajna.

Konačno stižu Slovenci

No, bez obzira na najmanji budžet, zagrebaši nisu bez izgleda da i drugi put osvoje SEHA Gazprom ligu. Prvi su put bili najbolji 2013. godine kada su u finalu u Skoplju bili bolji od Vardara. Uoči petog završnog turnira SEHA Gazprom lige najuspješniji klub je Vardar s dva osvojena naslova (2012. u Zagrebu i 2014. u Novom Sadu), dok su po jednom slavili PPD Zagreb i Veszprem (2015.). Zagrebaši su jedini klub koji je bio plasiran među prva tri na sva četiri dosadašnja završna turnira. Jednom su bili pobjednici i čak triput treći. Vardar je bio triput među prva tri, a Veszprem, Meškov i Tatran po jednom. Uglavnom se ovih šest klubova svake godine nadmetalo za naslov, s tim da se mađarski prvak u ligu uključio tek prošle sezone. Već sljedeće će konkurencija biti jača jer ulaze dva slovenska kluba.

Drugu godinu zaredom na Final fouru igraju tri od četiri momčadi koje igraju četvrtfinale Lige prvaka. To je samo potvrda da je ova liga izuzetno jaka u Europi. Uostalom, u Varaždinu će zaigrati velik broj igrača koji u svojim vitrinama imaju osvojene Lige prvaka ili koji su igrali na završnim turnirima u Kölnu.

Između ostalih tu se izdvajaju Christian Zeitz, njemački rukometaš koji igra za Veszprem. On je u svojoj karijeri osvojio tri Lige prvaka, četiri je puta izgubio u finalu i jednom je bio četvrti. Arpad Šterbik, vratar skopskog Vardara, triput je s Ciudad Realom osvojio Ligu prvaka, dvaput je gubio u finalu, jednom bio treći i jednom četvrti. Laszlo Nagy (Veszprem) jednom je osvojio Ligu prvaka s Barcelonom, triput je gubio u finalu, jednom je ispao u polufinalu i jednom je bio četvrti. Ovom trolistu svakako treba dodati Momira Ilića (Veszprem) koji ima dva osvojena trofeja Lige prvaka s Kielom te Cristiana Ugaldea (Veszprem) koji je jednom osvojio Ligu prvaka, jednom izgubio u finalu, te triput izgubio u polufinalu. Šveđanin Nilsson (Veszprem) osvojio je Ligu prvaka s Hamburgom 2013. godine. Na završnom turniru Lige prvaka još su igrali Dibirov i Šiškarov iz Vardara te Rastko Stojković iz Meškova. Prva dvojica igrala su u Kölnu za Čehovske medvjede, a Rastko za poljski Kielce.

Jedini klub koji nema nijednog igrača koji je igrao na završnom turniru Lige prvaka jest PPD Zagreb. No Obranović, Pavlović, Vujić, Šebetić, Šušnja, Mandalinić dovoljno su mladi i imaju ugovore do 2019. godine te je samo pitanje kada će “uloviti” Köln ili neki drugi grad u kojem će se okupiti najbolje europske rukometne momčadi.

Ostalo još 500 ulaznica

Varaždin priprema rukometni spektakl, veći od onoga koji su bili u Zagrebu, Skoplju, Novom Sadu i Veszpremu. Posebna atrakcija bit će nastup profesionalne plesne skupine iz Bjelorusije, a u zabavnom programu nastupit će Paradidler bubnjari, trubači, plesni studio Escape, Danijela Pintarić, 3D Maping, četiri violinista... Zanimanje je za polufinale (1. travnja) i finale (3. travnja) ogromno i u prodaji je ostalo još samo 500 ulaznica.

Završni turnir - polufinale, petak 1. travnja

Meškov – Veszprem u 18 sati

Vardar – PPD Zagreb u 20.30

Napomena: Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju 3. travnja u 16.30 sati, a finale je u 19 sati. Prijenosi utakmica su na Arenasport 1.

>>Ne znam koju će taktiku izabrati Vardar, hoće li ili ne izbjeći Mađare

Komentara 1

GI
giglibigli
10:33 01.04.2016.

niš od toga, izbacili se sami kad nijemci nisu mogli.da to muljanje s prijavljivanje igraća ipak možda ima veze s kladionicama, pa skoro svaki tjedan nekog izbace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije