Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MEDALJE

Rukometaši u finalu, a rukometašice brončane na MI!

\'Croatia\'s head coach Slavko Goluza reacts during their main round match against Argentina at the Men\'s Handball World Championship in in Lund January 22, 2011.       REUTERS/Yves Herman (SWEDEN  -
Reuters
29.06.2013.
u 17:34

Rukometašice su u utakmici za 3. mjesto pobijedile aktualne europske prvakinje Crnogorke sa 25:24

Rukometaši Hrvatske pobijedili su u polufinalu Italiju sa 23:21 i tako se plasirali u svoje peto finale na Mediteranskim igrama. Do sada su rukometaši triput osvojili zlato (1993., 1997., 2001.) i jedno srebro (2005.). Najzaslužniji za pobjedu protiv čvrstih Talijana bili su Jerko Matulić koji je postigao osam, te Igor Karačić i Marino Marić koji su postigli po četiri pogotka. Sjajan je na vratima bio Ivan Stevanović sa 17 obrana.

Rukometašice Hrvatske pak su osvojile brončanu medalju pobijedivši u utakmici za treće mjesto aktualne europske prvakinje, Crnu Goru, sa 25:24. Imale su naše igračice u nekoliko navratala vodstvo od plus tri, no na kraju je Crna Gora imala priliku da izbori neodlučeno, no naša obrana bila je na visini. Najzaslužjnije za broncu bile su Iva Milanović-Litre sa pet, te Lana Franković, Sonja Bašić, Katarina Ježić i Žana Čović koje su postigle po četiri pogotka. Žana Čović igrala je samo prvo poluvrijeme. U drugom nije mogla igrati zbog ozlijede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije