Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA U NIZU U novoj dvorani u Osijeku Hrvatska pobijedila Rusiju sa 27:26

Rukometaši pobijedili Rusiju i u Osijeku

28.12.2008.
u 21:58

Hrvatski rukometaši pobijedili su Rusiju i u drugoj pripremnoj utakmici, ali u odličnom ozračju pune dvorane Gradski vrt (3.500 gledatelja) bilo je puno teže nego u Areni. Veliki pad u igri naše reprezentacije u drugom dijelu Rusi su iskoristili i umalo došli do remija. Červarovi izabranici u posljednjih šest minuta ostali su bez gola, a pogotkom Igropula gosti su u završnici došli na 27:26. No, nisu uspjeli izjednačiti.

Osječka pjesma
Mlada hrvatska momčad ponovo je odigrala briljantno prvo poluvrijeme, gotovo da smo gledali reprizu iz Arene. No, osječki su navijači priredili bučniju i vatreniju podršku, stotinjak najvatrenijih nije prestajalo s pjesmom. Gaf se dogodio samo u drugom dijelu kad je dio publike počeo uzvikivati “za dom spremni”.

Červarovi izabranici polako su gradili prednost do najviših plus osam (17:9) minutu prije kraja prvog poluvremena nakon četvrtog Horvatovog pogotka iz sedmerca. Hrvatska je opet igrala odličnu obranu gdje su Rusi na trenutke djelovali izgubljeno. Imali su čak sedam izgubljenih lopti i osam promašaja.

Jedina crna točka u prvom poluvremenu bila je ozljeda Ivana Čupića nakon jednog oštrog sudara s ruskom obranom.

- Pao sam na lakat, ali bit će sve u redu. Ništa što već do sada puno puta nisam doživio - rekao je Čupić kojeg je u nastavku zamijenio Horvat.

U drugom poluvremenu raspucao se i Marko Kopljar, koji je s tri uzastopna pogotka držao razliku od osam pogodaka, a Zlatko Horvat je u 40. minuti promašio čistu kontru za prednost od devet pogodaka. I nakon toga je uslijedio pad u igri naše momčadi. Zahvaljujući pogocima Čipurina Rusija je smanjila na šest pogodaka zaostatka (22:16). Još jedan čisti protunapad propustio je Ljubo Vukić (vratnica) i gosti su se počeli vraćati.

U 46. minuti Zlatko Horvat je prvi put promašio sedmerac, a Rusi su nam u prvom sljedećem napadu ‘prodali’ cepelin i došli na samo tri pogotka zaostatka (24:21), a s tom se razlikom i ušlo u posljednjih deset minuta utakmice.

Kritični Červar i Duvnjak
Červar je na desetak minuta pokušao s Vjenceslavom Somićem na vratima, no golman zagrebaša opet nije uspio ništa napraviti i Pešić se vratio za samu završnicu. No, ni on nije mogao pratiti odličnog Gramsa koji je na drugoj strani s tri uzastopno obranjena sedmerca (Horvat, Čupić, Duvnjak) vratio Rusiju u igru - u 56. minuti bilo je 27:25.

- Ova nam je utakmica velika škola. Nije nikad gotovo dok nije kraj, do vrha se dolazi vrlo teško. Čeka nas velika borba i težak rad na Svjetskom prvenstvu. Osječani su bili divni - rekao je izbornik Lino Červar koji se nije složio s izborom Duvnjaka za igrača utakmice:

- Promašio je sedmerac u važnom trenutku. Zato je momčad najbolja.

S tim se složio i naš najbolji strijelac:

- Ne bih rekao da sam bio dobar. Uvijek sam kritičan prema sebi - kaže Duvnjak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije