Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI

Rukomet je sad ispred baluna

21.01.2009.
u 16:07

Svjetsko rukometno prvenstvo postiglo je u Splitu uspjeh kod publike. I tijekom manje atraktivnih susreta, sa selekcijama Kube i Kuvajta, naši rukometši imali su sjajnu potporu s tribina, koje su bile dobro popunjene. Ne smetaju Splićanima, čini se, visoke cijene ulaznica, prilika da vide majstore rukometa na djelu ne pruža se često, pa su je mnogi odlučili iskoristiti.

Šibenska ekipa
Gledatelji u Split stižu i iz okolnih gradova i mjesta.

– Stigli smo iz Šibenika, želimo vidjeti Balića i ostale naše rukometaše uživo. Ulaznice su skupe, no novac smo nekako pribavili Uostalom, jednom se živi – kaže Miro iz Šibenika koji je poveo sina Marka, a u društvu su mu bili šurjakinja Kristina i njezin muž Roland.

Nije Marko trebao nagovarati tatu da ga odvede na utakmicu.

– Ma ja sam njega nagovarao – smiješeći se rekao je Miro.

Malo nakon šibenske ekipe u Spaladium arenu ušle su četiri dame koje, kažu, i te kako vole rukomet.

– Svi su nam sportovi dragi, bili smo sada u Zagrebu na Snježnoj kraljici, ali rukomet je nešto posebno. Živim tu, jako blizu stadiona na Poljudu, možda je i to utjecalo na našu ljubav prema sportu – kaže Nena Livačić.

S njom u društvu bila je i majka njezina muža, gospođa Eleonora.

– Iako mi je snaha, sjajno se slažemo, povezuje nas ljubav prema sportu – rekla je Eleonora.

A s tribina, tvrde, glasno podržavaju naše rukometaše.

– Jako smo glasne, vičemo, pjevamo, a sada smo nabavili i trube, bit ćemo još žešće – obećava Nena.

Split je iznjedrio najboljeg svjetskog rukometaša Ivana Balića, Petra Metličića i još mnoge, no već dugo vremena nema jaki rukometni klub. No djeca se i dalje bave tim sportom, a možda baš rukometna akademija Balić - Metličić odgoji nove buduće zvijezde.

I dok je najviše djece koja se bave rukometom bilo na utakmici sa Slovenijom, kada su organizatori besplatne ulaznice podijelili rukometnim klubovima, unatoč visokim cijenama dolaze i na susrete SP-a.

Balić kao uzor
Tako je Josipa, pionirka u rukometnom klubu u Kaštel Sućurcu, u društvu tate Mladena i brata Marina gledala susret naših rukometaša s Kubom. Svi su bili, naravno, oboružani navijačkim rekvizitima.

– Igram na poziciji srednje vanjske igračice, tako da mi je Ivano Balić uzor. Najbolji je – jasno će Josipa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije