Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Rukavina zabio nakon 226 dana i pokazao Vahi da zaslužuje igrati

Ante Rukavina
Antonio Bronić/PIXSELL
01.05.2011.
u 19:15

Vaha je najavio da će možda dovesti pomoćnika, mogao bi to biti Bruno Baronchelli.

Da nije bilo Ante Rukavine, Dinamo ne bi igrao Europsku ligu, a Vahid Halilhodžić ne bi bio trener maksimirskoga kluba. Ante je zabio ključne golove za prolazak Györa, sam je Vaha rekao da ne bi ostao u Dinamu da nisu prošli Mađare.

Postio od Villarreala

Onda je Ante zabio i Villarrealu u Maksimiru te polako nestao sa scene. Toga 16. rujna zabio je svoj posljednji pogodak, trebalo mu je 226 dana da ponovno zatrese mrežu. Nije Rukavina bio baš u pravoj formi, bilo je i ozljeda, ali morao je dobiti više prilika. Podatak da je u sezoni zabilježio 29 nastupa vara jer od početka prosinca i utakmice s Varaždinom pa do susreta s Lokomotivom 9. travnja nije bio u početnoj postavi. A trenerov je posao da tako dobrog igrača dovede u odličnu formu.

Rukavina je u subotu zabio Šibeniku, na njemu je napravljen prekršaj iz kojeg je Morales zabio, na njemu je napravljen i jedanaesterac, koji je sam zabio. Da su u igri bili Sammir, Morales, Bišćan, pa i Barbarić, pitanje je bi li pucao. No, valjda je i trener ocijenio da Antu može podići pogodak.

Baronchelli uvijek uz Vahu

– Puno mi to znači za samopouzdanje, nadam se da će biti još prilika – veli Rukavina.

Sumnjičavci kažu da je jedva zabio i taj gol i to igraču koji je bio na golu umjesto isključena vratara Šibenika. No, pucao je i precizno i dovoljno jako.

U spomenutih 29 utakmica (1508 minuta) Rukavina je zabio tri gola u HNL-u, tri gola u Europi. A za novi izlazak u Europu plavima treba pravi Rukavina. U svojem posljednjem obraćanju Vahid Halilhodžić najavio je mogućnost promjena u svome stručnom stožeru, možda to treba za Europu.

– Ovamo sam došao sam, no sada možda više neću biti sam – zagonetno je rekao.

To bi moglo značiti i da će netko iz stožera morati otići, možda je Vaha nezadovoljan brojnim ozljedama igrača, ali možda samo dovede nekoga da pojača rad, nekoga u koga ima mnogo povjerenja. Prvi na pamet pada Bruno Baronchelli, 54-godišnji bivši igrač Nantesa (šest utakmica i jedan gol za Francusku). On je Vahi bio pomoćnik u Lilleu, Rennesu, PSG-u, Trabzonsporu i Obali Bjelokosti.

Komentara 8

DR
dragogera
19:29 01.05.2011.

a u svim tim klubovima,osim lillea je vaha otisao uz neuspjeh,ovaj zadnji sa ob.bjelokosti,je bio tragikomican,na afr.kupu nacija,nisu mogli spojit 3 dodavanja,a on prica otjerali ga nakon prvog poraza.ja gledao turnir bili su glavno razocaranje,jedva prosli grupu.ne vrijedi on ni pola tih para sto zaradi.nakon godinu dana treniranja,igraci nisu napravili nikakav pomak unaprijed.i ona karikatura od jurcica je mogla tako osvojiti naslov.zajec je nepravedno potjeran,mozda je prepametan,prefin jednostano pre za mamica

NI
nindža
20:04 01.05.2011.

e crni drago, možda bi ti netko i povjerovao da nisi spomenuo zajeca hahaha

JO
jozinho
19:49 01.05.2011.

jeli to naslov ironican?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije