Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moldavci

Rukavina: Nisam vidio puno vesterna, "sheriffa"

'04.08.2010., Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret treceg pretkola Lige prvaka Dinamo - Serif (Moldavija). Ante Rukavina Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
27.07.2012.
u 11:18


Sheriff je bio moja prva utakmica, publika me dobro primila, ali onda je bilo dramatično.

Gorka su sjećanja na Sheriff, sljedećeg suparnika Dinama na putu do Lige prvaka. U istoj ovoj fazi natjecanja moldavski je klub izbacio Dinamo i usmjerio ga u kvalifikacije za Europsku ligu. U koju su plavi i ušli preko Györa zahvaljujući Anti Rukavini.

Moldavski je klub bio nesretan i za Velimira Zajeca, koji je vodio još samo jednu utakmicu nakon toga (Koper). Današnji Sheriff možda ipak nije tako jak kao prije dvije godine kad Sammir, Badelj, Dodo i Vrsaljko nisu zabili pri izvođenju jedanaesteraca nakon što su obje utakmice završile sa 1:1.

– Ja sam želio izbjeći Sheriff, ali dosta klubova na ždrijebu priželjkivalo je baš njih za suparnike – kazao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Istina je da je Sheriff prilično promijenio momčad, da je prodao veliki dio ondašnjih igrača, da je sad doveo jeftinije. Novi trener Milan Milanović doveo je tri srpska igrača, sada imaju 16 stranaca. Kakvi god bili, sigurno da će to biti još dvije teške utakmice. Uostalom, dovoljno se vratiti u kolovoz otprije dvije godine.

Kakva su sjećanja Ante Rukavine na moldavski klub?

– Uh, bilo je jako dramatično, u istoj ovoj fazi kvalifikacija. Sve je slično kao prije dvije godine, samo što smo mi sada puno bolji nego tada. Ne znam kakvi su oni ove godine, onda su se provukli. Ali se sjećam da mi je bila prva utakmica, da me publika dobro primila. No, nisam dugo razmišljao o toj utakmici, okrenuli smo se sljedećim susretima – veli Rukavina.

Ono što Dinamu otežava susret koji se igra već sljedeće srijede u Tiraspolu je put. Ponovno treba daleko putovati, pa tamo proći nekoliko vojnih i carinskih kontrola. Zato su plavi već jučer krenuli u akciju pribavljanja viza kako bi bili spremni za taj put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije