Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukavina:

Generacija '97. nema snagu, a promjene u Dinamu nisu potrebne

Osijek Rijeka
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
30.03.2014.
u 08:55

- Dečki iz generacije '97 imaju svoju glavu, međutim bojim se da u ovom trenutku nemaju tu snagu za promjene, a na kraju krajeva za neke velike promjene niti ne vidim razloga jer Dinamo je uspješan klub, ostvaruje dobre rezultate, prodaje igrače u najbolje svjetske klubove, a i nogometna škola odlično radi - kaže Rukavina.

U Dinamu je kao igrač ostavio velik trag, bio je član generacije '97, osvajač četiri naslova prvaka, junak velike pobjede protiv Porta, donio je na Maksimir kao pomoćnik Krune Jurčića još sedam trofeja, a danas Tomislav Rukavina želi "srušiti" Dinamo.

Osijek, u kojem je i počeo nogometnu karijeru, drži "fenjer" HNL-a, bijelo-plavima prijeti da nakon 34 godine ispadnu iz prvoligaškog društva, na "životu" ih drže samo pobjede kojih se ove sezone može nabrojati na prste jedne ruke.

Tomislav Rukavina još čeka svoje prvu samostalnu trenersku prvoligašku pobjedu, ona protiv Hajduka izmakla mu je u 95. minuti.

- Ovo će mi biti najlakša utakmica jer ne trebam raditi nikakvu posebnu pripremu, Dinamo vrlo dobro poznajem, razmišljanje igrača, njihove karakteristike, kvalitete i način igre. A opet ne trebam trošiti vrijeme ni na motiviranje svojih igrača jer i samo ime Dinama i značaj ove utakmice je dovoljan motiv da bi dečki i bez mog poticanja bili koncentrirani – veli Rukavina koji zna odakle mu prijeti najveća opasnost.

- Dinamo je raznovrstan, ali puno toga će ovisiti o igri trojica Čop-Soudani-Fernandes, pogotovo Čopa koji je u ritmu, dobroj formi i idu ga golovi.

Koliko se onda Osijek može suprotstaviti?

- U HNL-u sve ovisi o Dinamu, ako su oni na normalnom nivou nitko nema šansi protiv njih, ali ljudski je s naše strane uzdati se da će u situaciji kad su praktički prvaci nastupiti malo opuštenije što je i za očekivati, a na nama je da odigramo pravu, agresivnu utakmicu. Probat ćemo iskoristi sve što nam Dinamo ponudi.

Ovo će mu biti prva utakmica koju će voditi protiv kluba u kojem je zaplovio u trenerske vode.

- Bit će malo neobično sjesti nasuprot ljudi s kojima sam još donedavno surađivao, vjerojatno ćemo se malo čudno gledati, ali to je posao – veli Rukavina.

Rukavina iz Wilsonove prati "igre prijestolja" u bivšem klubu i sukob između velike Dinamove generacije '97 i Zdravka Mamića nikome ne drži stranu.

- Teško mi je pričati o tome jer u pitanju su momci s kojima sam ja igrao i koji su moji prijatelji, a s druge strane je čovjek koji je pružio veliku priliku i kojemu sam beskrajno zahvalan na tome što mi je omogućio da radim na najvišoj razini i s najboljim igračima. Dečki iz generacije '97 imaju svoju glavu, međutim bojim se da u ovom trenutku nemaju tu snagu za promjene, a na kraju krajeva za neke velike promjene niti ne vidim razloga jer Dinamo je uspješan klub, ostvaruje dobre rezultate, prodaje igrače u najbolje svjetske klubove, a i nogometna škola odlično radi.

Komentara 22

ČA
čaratan
09:30 30.03.2014.

Nekad davno su Rukavine bili pošteni ljudi...

Avatar ivra1955
ivra1955
13:39 30.03.2014.

Koga je moliti, nije ga kuditi.

GR
graf
14:38 30.03.2014.

Samo da se ne vrati sa Jurčićem Krunom u Dinamo! To nikaako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije