Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirnije vode

Rukavina će biti spasilac, Mišić junak na terenu

Tomislav Rukavina
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
14.04.2014.
u 11:32

– Ima ova momčad još rezervi, s povratkom ozlijeđenih Lulića i Vitaića još ćemo bolje izgledati – kaže Rukavina

Tomislav Rukavina je spasilac Osijeka, u to više nema dvojbe. Njegov rad na klupi bijelo-plavih najbolje je oslikati s tri statistička pokazatelja – posljednji put su bijelo-plavi tri pobjede u nizu imali još ujesen 2009. godine, mladi stručnjak, kojemu je posao u Gradskom vrtu prvi u samostalnoj trenerskoj karijeri, u sedam je prvenstvenih utakmica ostvario pobjeda koliko i trojica njegovih prethodnika ove sezone zajedno te osvojio 10 bodova, samo pet manje nego što je Osijek imao poslije 23 prvenstvena kola!

Nakon Dinama i Lokomotive pao je i Zadar, donedavno već prežaljeni Osijek danas bježi tri boda Slaven Belupu na osmom mjestu. Upravo će u utorak u Koprivnici pasti odluka o raspletu na dnu ljestvice.

– Pobijedimo li, definitivno bismo riješili pitanje opstanka, s remijem pravimo veliki iskorak, a s porazom nastavljamo utrku za prvoligaški status – govori Rukavina pred utakmicu odluke.

Osijek se ne može prepoznati otkako ga je ovog proljeća preuzeo Rukavina. U četvrtfinalu kupa Rijeka se provukla na jedanaesterce, Hajduk tek u 95. minuti sudačke nadoknade stigao do boda, u Gradskom vrtu su pali prvak Dinamo i neugodni Zadar, na Maksimiru srušena Lokomotiva... Previše dobrih rezultata u osam utakmica da bi se moglo nazvati slučajnošću. Mladi trener pronašao je “žicu” momčadi za koju je već nakon prvog treninga ustvrdio da ima kvalitetu za borbu za Europu, a ne za opstanak.

Rukavina je, međutim, točno znao što radi i kako izvući “rezerve” iz potonule momčadi. Gurnuo je mladog veznjaka Josipa Mišića bliže protivničkom golu, a ovaj mu je vratio sudjelujući pogocima ili asistencijama kod četiri od pet Osijekovih golova protiv Dinama i Lokomotive, “otkrio” brzonogog Marina Glavaša koji je do dolaska Rukavine češće bio na klupi ili tribinama nego na travnjaku, probudio Milu Škorića, a s iskusnim Danijelom Cesarecom, koji je zimus stigao na posudbu iz Rijeke, dobio igrača sposobnog zabiti i iz poluprilika...

– Ima ova momčad još rezervi, s povratkom ozlijeđenih Lulića i Vitaića još ćemo bolje izgledati – kaže Rukavina.

>> Osijek nakon Dinama i Lokomotive dobio i Zadrane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije