Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio mu je igrač

Rudić zasad uspješniji od učenika Campagne

Ratko Rudic Mile Smodlaka
Reuters
12.08.2012.
u 09:33

- Najvažnije je emocionalno se oporaviti od velike pobjede nad Srbijom i odigrati protiv Hrvatske utakmicu života

Učitelj protiv učenika na najvećoj sportskoj pozornici. Kada su Talijani, prije 20 godina, osvojili olimpijsko zlato u Barceloni, trener im je bio Ratko Rudić, a glavni igrač Alessandro Campagna. U tih 10 godina Rudićeva mandata na klupi azzurra ovaj je sjajni branič bio njegova produžena ruka u vodi, a potom i njegov pomoćnik i nasljednik. Sada je pak već iskusan strateg (49). Campagna je za Italiju odigrao 409 utakmica, a kao izborniku ovo mu je drugi mandat (2000.-2003. i od 2008.).

- Igrati protiv mog učitelja Rudića velik je izazov i uvijek su to bile teške utakmice (u pobjedama je od 2008. 3:1 za Rudića, nap. a.). Moramo proučiti hrvatsku obranu, najbolju ovdje, i naći način kako je probiti. Morat ćemo odigrati savršenu utakmicu - rekao je Campagna.

I za dvojicu igrača iz talijanske vrste ova će utakmica biti više od igre. Danijel Premuš i Deni Fiorentini su Hrvati koji su svoje mjesto pod suncem potražili pod talijanskom zastavom.

- Najvažnije je emocionalno se oporaviti od velike pobjede nad Srbijom i odigrati protiv Hrvatske utakmicu života. Hrvatska je u Londonu igrala najbolje, no i mi smo igrali sve bolje - kaže Premuš.

U polufinalu protiv Srbije Danijel je napravio veliki posao u završnici. Zarađivao je isključenja iz kojih su Talijani pogađali i čuvali prednost. Postigao je i lijep pogodak, za koji mu je Campagna poslao pusu. (db)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije