Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUDIĆEVI DOJMOVI

Rudić: Ovo je veličanstven niz hrvatske reprezentacije

'Hungary - Croatia (11-10) Men\'s Waterpolo Semifinal Round at FINA in Barcelona. Photo: Pau Barrena/HaloPix/PIXSELL'
'Pau Barrena/HaloPix/PIXSELL'
05.08.2013.
u 09:00

- Jako je važno da smo sačuvali kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima. Ovo nam je četvrto odličje na svjetskim prvenstvima zaredom i svakako je to respektabilan niz - naglasio je Rudić.

U novoj ulozi sportskog direktora HVS-a, zbivanja na SP-u u Barceloni pratio je i Ratko Rudić. Uz brojne susrete s ljudima iz vaterpola, pažljivo je i znalački, kako samo on zna, gledao utakmice, zapažao...

- Brončana je medalja odličan rezultat. Posebno stoga što je postignut na početku olimpijskog ciklusa, s novim trenerom i s pomlađenom reprezentacijom. Jako je važno da smo sačuvali kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima. Ovo nam je četvrto odličje na svjetskim prvenstvima zaredom i svakako je to respektabilan niz - naglasio je Rudić.

Trebamo li žaliti za zlatom? 

- Eh, sad možemo razgovarati o tome što bi bilo kad bi bilo, što bi se dogodilo da smo dobili Mađare. Sve reprezentacije u polufinalu slične su kvalitete. Prema tome, mogli smo i mi biti prvi, ali i ovako je to veliki uspjeh.  

Što je pokazao cijeli SP? U kojem se smjeru razvija vaterpolo?

- Vidjelo se da je prva godina olimpijskog ciklusa. Sve su se reprezentacije manje ili više pomladile, mnoge su došle s novim izbornicima. U takvim uvjetima igra se još traži. Zanimljiv vaterpolo pokazali su Mađari, malo su se odmaknuli od nekih šablona i u svakom slučaju zasluženo su svjetski prvaci. Valja imati na umu da će se od sljedeće sezone igrati s ponešto izmijenjenim pravilima. 

Koje vam se promjene čine najbitnijim?

- Te će izmjene dobro doći, a neke sam i sam predlagao. Cilj je prije svega ubrzati igru, isključenjima zaštititi protunapad... Ne može se s dvije ruke napasti igrača, a kod izvođenja slobodnih udaraca čuvar će se morati malo više odmaknuti. Prije Barcelone organizirali smo prijateljsku utakmicu juniora Italije i Hrvatske s tim novim pravilima i bilo je jako dobro.

Kako vam je bilo daleko od klupe? Je li vam ponekad kroz glavu prolazilo nešto tipa \"treba uzeti minutu odmora\", \"sad treba promijeniti braniča\"...?

- Kroz glavu svašta prođe, ali to nisu iste uloge. Jedno je biti na klupi, pokraj bazena, a drugo u gledalištu. Naravno da sam svoja zapažanja uvijek spreman podijeliti s našim izbornicima.

A kako komentirate tvrdnje iz Splita da se u izboru reprezentacija zaobilaze igrači splitskih klubova?

- Nemam dovoljno informacija o tome, ja nisam dobio nikakve prigovore u tom smislu, niti od izbornika mlađih selekcija niti od klubova.

Gdje ćete na odmor? Na more ili u planine?

- Idem u Gorski Kotar. Nakon vruće Barcelone odgovarat će mi malo svježine planinskog zraka.

>> Mađarski izbornik: Protiv Hrvatske nam je bilo teško kao u finalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije