Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ JUNAKA IZ MELBOURNEA

Rudić na EP ide samo s jednim vratarom!

Vaterpolo (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
23.08.2010.
u 19:14

Za svaki slučaj će u Zagreb kao četrnaesti igrač ipak stići i mladi vratar Mirko Nižić. Otpali Brzica, Krapić i Marković.

Iako je ostavljao mogućnost da će trinaestoricu za Europsko prvenstvo u Zagrebu možda odrediti tek u Zagrebu, Ratko Rudić, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, već je izabrao. Ili, točnije rečeno, gotovo je izabrao. Najtrofejniji trener na svijetu odlučio je riskirati pa će na Savi zaigrati samo s jednim vratarom – Josipom Pavićem. No, to ipak nije konačno jer će se u Zagrebu u srijedu 25. kolovoza, kada reprezentacija stiže iz Dubrovnika, kao 14. igrač pojaviti i mladi vratar Mirko Nižić.

– Svjestan sam da je ulaženje na veliko natjecanje samo s jednim vratarom rizik, ali mislim da ga trebamo poduzeti. Imat ćemo veći izbor ostalih igrača, veću širinu i to može biti naša velika prednost – obrazložio je Rudić.

Od sedamnaestorice igrača koje je imao na pripremama u Dubrovniku, Rudić za Europsko prvenstvo izostavlja Ivu Brzicu, Ivana Krapića i Pavu Markovića. Kako se za Brzicu i Krapića, kao vratara i sidraša, to moglo i očekivati, veliko je iznenađenje izostavljanje Markovića, jednog od junaka Svjetskog prvenstva u Melbourneu 2007., kada smo osvojili naslov svjetskog prvaka.

– Zbog ozljede ramena Marković još nije došao do razine igre koja nam je potrebna. I zato je za njega bolje da tu ozljedu sanira do kraja i da nam se vrati kad bude potpuno spreman. Mlad je on igrač i još je mnogo natjecanja pred njim. A mi ćemo opet u Zagrebu imati veći broj obrambenih igrača u sastavu i to nam daje mogućnost izgradnje čvrste obrane – kazao je Rudić.

Ako ne dođe do neke nove i neočekivane promjene, na Europskom prvenstvu u Zagrebu trebala bi nas dakle predstavljati sljedeća trinaestorica: Josip Pavić (28), Damir Burić (27), Miho Bošković (27), Nikša Dobud (25), Maro Joković (22), Frano Karač (33), Petar Muslim (22), Andro Bušlje (24), Sandro Sukno (20), Samir Barač (36), Igor Hinić (34), Ivan Buljubašić (22) i Paulo Obradović (24). Jedina izmjena u odnosu na sastav iz Oradee zapravo je u tome što neće biti drugog vratara Brzice, a pridodan je Obradović. No, Rudić ima mogućnost promjena sve do subote, dan prije početka prvenstva, kada će prijaviti konačnih 13.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije