Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrdoljak misli da je trenerski poziv precijenjen

Rudić je najveći u povijesti vaterpola, ali ima i igrače

'12.08.2008., Peking - Beijing 2008, rukometna utakmica Hrvatska - Brazil. Predsjednik HOO Zlatko Matesa i Anton Vrdoljak.  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
13.09.2010.
u 12:23

Bukić je sposoban čelnik, učinio je baš ono što je trebalo, ali konkurencija mu je ipak slabija nego u nogometu ili košarci

Na kraju je sa zlatom s Eura ovo ispao vaterpolski rujan. Hrvatski nogomet i košarka ostali su na kraju u sjeni. Mnogi su skloni reći da je prevaga na putu do "raja" bio Ratko Rudić.

– Nema dvojbe, Ratko Rudić najveći je trener kojega je vaterpolo imao. Vrhunski je stručnjak, nikada nije prestao učiti i proširivati svoje znanje. Sretan sam jer je usrećio fantastične navijače na Savi, ali i cijelu domovinu – rekao je Antun Vrdoljak, član MOO-a.

Prije četrnaest godina na Olimpijskim igrama u Atlanti, gdje je Bruno Silić s našim dupinima osvojio srebrnu medalju, Vrdoljak je zamjerio Rudiću što nije sjeo na klupu naše reprezentacije.

Pomirio se s Ratkom

– I danas ostajem pri tome da je tada želio preuzeti hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Bio sam ljutit, ali mi smo razgovarali proteklih dana.

Hrvatska slavi svoje vaterpoliste, imamo velikog maga, dok, čini se, to nedostaje nogometu i košarci.

– Trener je u svakoj momčadi vrlo važan, no ja ipak mislim da je ta funkcija ipak malo precijenjena. Naime, ako nemaš sportaše vrhunske klase, teško da ćeš osvajati trofeje. Rudić ima gotovo pet-šest najboljih svjetskih igrača, i to je nepobitna činjenica. U nogometu, a posebno u košarci, nemamo igrače najviše svjetske klase. I to je glavni razlog svih ovih rezultata.

Vidite li u nogometu i košarci nekog trenera koji bi mogao krenuti Rudićevim zlatnim stazama?

Slavena obuzeo strah

– Slaven Bilić je neupitno dobar trener. Mlad je, moderan, poznaje igru. No, čini mi se da se on još nije oporavio od utakmice s Turskom, gdje je pogriješio zbog mladosti i neiskustva. I njega je sada obuzeo strah. No, osuđen je na dva, tri klasna igrača i to je to. Ako je Modrićeva ozljeda ozbiljna, tada se jako bojim. Nažalost, Bilić nikada nije našao zamjenu za Niku Kovača.

U košarci, tvrdi Vrdoljak, stanje je još teže:

– Spahija i Perasović su treneri koji imaju europski rejting, koji su jako, jako dobri. No, problem tog sporta jest to da nakon Kukoča i Rađe više nismo stvorili, ili se on još nije rodio, velikog igrača. Ta reprezentacija godinama nema igračkog vođu, nema autoritet.

Mislite li da je vaterpolski savez uređeniji te da bolje radi od nogometnog i košarkaškog?

– Bukić je sposoban, učinio je upravo ono što sam ja želio napraviti prije četrnaest godina. No, prednost je u tomu što se samo pet zemalja ozbiljno bavi vaterpolom. U nogometu je to puno, puno složenije.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:16 13.09.2010.

Zar da nam u trenucima slavlja popuje unuk babe lončaruše!? Sjetite se samo što je Vrdoljak govorio o Rudiću, to pas ni s maslom ne bi provario!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije