Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao izbornik nenadmašan - u Oradei 29. medalja

Rudić je jedini, s Italijom, složio vaterpolski Grand Slam

Ratko Rudić
Goran Stanzl
02.08.2010.
u 17:45

Srebro iz Oradee 29. je medalja Ratka Rudića kao izbornika neke od četiriju reprezentacija koje je vodio (Jugoslavija, Italija, SAD, Hrvatska).

Jedini je vaterpolski trener koji je s tri različite reprezentacije (SFRJ, Italija, Hrvatska) osvajao naslov svjetskog prvaka. I jedini je vaterpolski trener koji je u jednom ciklusu osvojio prvo mjesto na sva četiri velika natjecanja (složio je vaterpolski Grand Slam). Uspio je to s Italijom: 1992. na OI, 1993. na EP-u i Svjetskom kupu i 1994. na SP-u.

S takvim je učinkom Rudić doista fenomen, trenerski genij.

Nama je posebno drago što je pet od tih 29. medalja osvojio s Hrvatskom: svjetsko zlato u Melbourneu, svjetsku broncu u Rimu, srebro i broncu u Svjetskoj ligi i sada srebro u Svjetskom kupu. (af)

Komentara 1

IV
ivoandric
20:33 02.08.2010.

– Srbija je malo kvalitetnija od Španjolske, ali bolje je što se sastajemo s njom u finalu jer Španjolci znaju biti neugodni. Jako smo motivirani da osvojimo zlato jer bi to bila najbolja reklama za EP u Zagrebu – kazao je Rudić, kojemu je to peta medalja s Hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije